SiolNET. Novice Svet
3,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

WHO svetuje Ukrajini, naj uniči nevarne patogene v svojih laboratorijih

3,43

termometer

laboratorij Ukrajina | WHO na poziv agencije AFP sicer ni predložila seznama laboratorijev v Ukrajini, niti ni navedla njihovih stopenj biološke varnosti ali pojasnil o tem, katere patogene hranijo. | Foto: Reuters
WHO na poziv agencije AFP sicer ni predložila seznama laboratorijev v Ukrajini, niti ni navedla njihovih stopenj biološke varnosti ali pojasnil o tem, katere patogene hranijo. Foto: Reuters

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da je Ukrajino pozvala k uničenju vseh nevarnih patogenov v svojih laboratorijih, da bi se ob še vedno trajajočih ruskih napadih na državo izognila nevarnosti morebitnega izbruha bolezni.

WHO se zaveda zaskrbljenosti, ki bi jo to priporočilo lahko povzročilo, zato je poudarila širši kontekst dolgoletnega sodelovanja z ukrajinskimi oblastmi pri izboljševanju varnosti laboratorijev.

Arsen Avakov Novice Rusi so ga razglasili za mrtvega, a je še kako živ. To zdaj sporoča Putinu. #video

"WHO redno pomaga državam članicam pri izboljšanju njihovih zmogljivosti na področju javnega zdravja, vključno z zagotavljanjem večje varnosti laboratorijev, v katerih se hranijo vzorci patogenov, ki so nevarni za javno zdravje," so dejali po navedbah AFP pri WHO.

"Preučevanje in ocenjevanje razmer sta dela našega svetovanja na področju javnega zdravja v vsaki državi, da bi zagotovili čim manjše tveganje škode za prebivalstvo zaradi morebitnega nenamernega uhajanja patogenov iz laboratorijev," je dejal tiskovni predstavnik WHO Tarik Jašarević.

Jašarević prav tako ni povedal, ali so kateri od teh laboratorijev, na katere se nanašajo ta priporočila, na ogroženem območju zaradi bombardiranja ali zasedbe ruske vojske.

anže Trendi Zapis, ob katerem se je Slovenija zamislila Ukrajina, Kijev, Majdan Digisvet Komunikacijska podpora in pomoč ukrajinskim beguncem v Sloveniji Janez Janša Novice Janša: V EU lahko pride do 15 milijonov beguncev Marija Šarapova Sportal Pomoč ukrajinskim otrokom: poteza ruske zvezdnice je osupnila Jernej Vrtovec Novice Vrtovec za čimprejšnji embargo na uvoz ruske nafte in plina v EU

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin