Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2024,
15.35

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

Natisni članek

brat truplo deklica Srbija

Nedelja, 7. 4. 2024, 15.35

2 meseca, 1 teden

V Srbiji med pridržanjem umrl brat osumljenega za smrt Danke, iskanje dekličinega trupla se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16
Danka. Iskalna akcija. Uboj. | Umrl je 40-letni brat enega od osumljencev za smrt deklice, ki se je zgodaj zjutraj začel slabo počutiti. Mrliški oglednik je potrdil, da je umrl naravne smrti. Policija medtem nadaljuje iskanje dekličinega trupla in napoveduje, da bodo vztrajali, dokler ga ne najdejo. | Foto Pixsell

Umrl je 40-letni brat enega od osumljencev za smrt deklice, ki se je zgodaj zjutraj začel slabo počutiti. Mrliški oglednik je potrdil, da je umrl naravne smrti. Policija medtem nadaljuje iskanje dekličinega trupla in napoveduje, da bodo vztrajali, dokler ga ne najdejo.

Foto: Pixsell

Na policijski upravi v Boru na vzhodu Srbije je danes zjutraj umrl brat enega od osumljencev za umor dveletne deklice Danke Ilić, za katerega je policija v soboto odredila 48-urno pridržanje zaradi suma pomoči pri skrivanju dekličinega trupla, je sporočilo srbsko notranje ministrstvo. Iskanje trupla deklice se medtem nadaljuje, poročajo srbski mediji.

Kot je danes sporočilo notranje ministrstvo, se je 40-letni brat enega od osumljencev za smrt deklice zgodaj zjutraj začel slabo počutiti, kljub pravočasnemu posredovanju zdravniškega osebja pa je umrl. Mrliški oglednik je potrdil, da je umrl naravne smrti. Višje državno tožilstvo v Zaječarju je zanj odredilo obdukcijo, še poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Iskanje dekličinega trupla se medtem nadaljuje. Po poročanju srbskih medijev se policija pri iskanju danes osredotoča na območje jame Lazareva Pećina blizu kraja Zlot, kjer živi eden od dveh osumljencev za umor deklice.

Danka. Iskalna akcija. Uboj.
Novice Šef policije: Voznik ne ve, kje je skrito Dankino truplo. Sopotnik pač.

Eden od osumljencev kaznivo dejanje v celoti priznal, drugi molčal

Tožilstvo je 50-letnima osumljencema iz Bora v soboto odredilo 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, možnosti vplivanja na priče, uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja ter zaradi vznemirjanja javnosti. Eden od njiju je med zaslišanjem, kamor so ju privedli sinoči, kaznivo dejanje v celoti priznal, drugi pa je molčal.

V soboto so aretirali še dve osebi, osumljeni pomoči pri premiku trupla deklice z odlagališča odpadkov na za zdaj še neznano lokacijo na območju mesta Bor, ter zanju odredili 48-urni pripor. Eden od njiju je bil brat enega od osumljencev za umor, ki je davi umrl. Drugi je njun oče, ki mu je po poročanju srbskega spletnega portala N1 tožilstvo danes odredilo 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja.

Z avtom trčila v deklico in njeno truplo odvrgla na nelegalno odlagališče odpadkov

Dveletna deklica je izginila 26. marca v naselju Banjsko polje. Po desetdnevni obsežni iskalni akciji, v katero se je vključila tudi slovenska policija, je srbski predsednik Aleksandar Vučić v četrtek sporočil, da je deklica mrtva in da so prijeli dva osumljenca, ki sta priznala krivdo za njeno smrt.

Osumljenca naj bi z avtom trčila v deklico kmalu zatem, ko je njena mati prijavila, da je pogrešana. Njeno truplo naj bi odvrgla na nelegalno odlagališče odpadkov, kasneje pa naj bi eden od njiju truplo premestil. Kam, ni znano, saj osumljenca tega nista razkrila oz. dajeta policiji nasprotujoče si izjave, poročajo srbski mediji. Policija dekličino truplo išče že četrti dan in napoveduje, da bodo vztrajali, dokler ga ne najdejo.

Preberite še:

Danka. Iskalna akcija. Uboj.
Novice Načelnik kriminalistične policije: Vse je priznal, deklico je zadavil
Danka Dragomirović
Novice V iskanje pogrešane Danke se je vključila tudi slovenska policija
Danka. Iskalna akcija. Uboj.
Novice Znane nove podrobnosti: Dankin oče zaustavil vozilo z osumljencema, deklico sta skrivala v prtljažniku
Ne spreglejte