Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 7. 2022,
16.03

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

5

Natisni članek

Hrvaška policija Rovinj igrišče igra snemanje otroci pedofilija

Nedelja, 31. 7. 2022, 16.03

1 leto, 8 mesecev

V Rovinju spet pedofil, tokrat gole otroke snemal 81-letni Norvežan #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

5

Hrvaška policija, marica | Na Hrvaškem v okolici Rovinja so prijeli še enega tujca, ki je snemal gole otroke.  | Foto policijska uprava Istarska

Na Hrvaškem v okolici Rovinja so prijeli še enega tujca, ki je snemal gole otroke.

Foto: policijska uprava Istarska

Moškega, ki je sedel ob otroškem parku in v roki držal mobilni telefon, je opazil varnostnik turističnega naselja na območju Rovinja. Na mobitelu 81-letnika so policisti odkrili fotografije golih otrok iz parka.

Rovinjski policisti so s kriminalistično preiskavo ugotovili, da je 81-letni norveški državljan storil kaznivo dejanje izkoriščanja otrok za pornografijo. Med preiskavo so policisti našli obremenilne fotografije in videoposnetke ter moškemu odvzeli prostost.

28. julija okoli 16.30 je varnostnik v turističnem naselju v okolici Rovinja opazil moškega, ki je sedel ob otroškem parku in v roki držal mobilni telefon. Zaradi suma, da fotografira gole otroke, je poklical policijo. Policisti so preiskali mobilni telefoni, tablico in USB-ključe, na njih pa našli fotografije in videoposnetke golih otrok in še druge obremenilne vsebine.

Skrita kamera v prenosnem hladilniku, ki sta jo skrivala nemška državljana, oče in sin.  | Foto: policijska uprava Istarska Skrita kamera v prenosnem hladilniku, ki sta jo skrivala nemška državljana, oče in sin. Foto: policijska uprava Istarska

Minuli teden je istrska policija pridržala dva nemška državljana, ki sta s kamero, skrito v prenosnem hladilniku, snemala otroke. Dan kasneje so zaradi istega kaznivega dejanja prijeli še danskega državljana.

Rovinj pedofila kamera
Novice Pri Rovinju ujeli pedofila: kamero sta skrila v hladilno torbo

Pedofili večinoma uporabljajo "pametne" telefone z vgrajenimi zmogljivimi zoom kamerami ali pa t. i. vohunske kamere, vgrajene v sončna očala, ročne ure, knjige, navaja policija. Uporabljajo tudi kemične svinčnike z vgrajeno zmogljivo kamero, ki imajo poleg kamere še USB-polnilno baterijo in mikropodatkovno kartico. Fotoaparate skrivajo tudi v miniaturnih torbicah za pas.

Skrita kamera v prenosnem hladilniku | Foto: policijska uprava Istarska Skrita kamera v prenosnem hladilniku Foto: policijska uprava Istarska

Hrvaška turizem morje apartmaji
Novice Pri Rovinju prijeli še 71-letnega danskega turista, ki je snemal gole otroke
Ne spreglejte