Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 1. 2021,
7.59

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

New York Donald Trump

Sreda, 6. 1. 2021, 7.59

3 leta, 3 mesece

V New Yorku aretirali Trumpovega podpornika z lažno bombo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
New York policija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Newyorška policija je aretirala 22-letnega samooklicanega domoljuba Louisa Shenkerja, ki je v ponedeljek pred nakupovalnim središčem v Queensu nastavil lažno bombo. Shenker, ki je tudi goreč podpornik predsednika ZDA Donalda Trumpa, se je policiji predal sam.

Veliko nakupovalno središče Queens Mall v Elmhurstu so zgodaj zjutraj v ponedeljek evakuirali, potem ko so v parkiranem avtomobilu našli nekaj, podobnega bombi. Avtomobil, v katerem je bil še pes, je bil prijavljen kot ukraden v Nevadi, navaja STA.

Bolj prismojen kot nevaren

Shenker se je policiji predal zgodaj zjutraj v torek v Brooklynu, okrožno tožilstvo Queensa pa je pripravilo zajetno obtožnico, vendar brez obtožb terorizma, saj naj bi bil Shenker bolj prismojen kot nevaren. Newyorški mediji poročajo, da se je na družbenih medijih predstavljal kot domoljub in goreč podpornik Trumpa. Nazadnje je bil aretiran 30. decembra, ko je zažgal protestni poster na policijski barikadi, poroča STA.

Georgia
Novice Mediji enega od senatnih sedežev v Georgii že pripisali demokratu

Shenker je v ukradenem avtomobilu poleg psa in lažne bombe pustil tudi plakat z napisom Življenja temnopoltih štejejo, da bi morda tako preusmeril pozornost policije in obtožil gibanje proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi.

Znan borec za Trumpovo pravico in podpornik različnih teorij zarote

Mladi Shenker je sicer že znan borec za Trumpovo pravico in podpornik različnih teorij zarote, zaradi česar so ga obtožili tudi zločinov iz sovraštva ter vrgli z Univerze Massachusetts Amherst. Njegov odvetnik je zatrdil, da gre za zaroto proti belcem in proti Judom, ker se profesorji niso strinjali z njegovimi stališči.

Na družbenih medijih je objavljal kritike priporočil zdravstvenih strokovnjakov glede pandemije covid-19, kot je nošenje mask, napadal je različna leva gibanja in seveda zatrjeval tudi, da so bile volitve 3. novembra lani velika prevara v škodo Trumpa, navaja STA.

Ne spreglejte