Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2024,
13.04

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Velika Britanija Francija deklica nesreča nesreča migranti

Ponedeljek, 4. 3. 2024, 13.04

1 mesec, 3 tedne

V nesreči čolna utonila sedemletna deklica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Migranti, begunci, Sredozemsko morje | Francoska obalna straža je sicer v noči na nedeljo skupno rešila 78 migrantov, ki so se znašli v težavah med poskusi prečkanja Rokavskega preliva. | Foto Reuters

Francoska obalna straža je sicer v noči na nedeljo skupno rešila 78 migrantov, ki so se znašli v težavah med poskusi prečkanja Rokavskega preliva.

Foto: Reuters

Večja skupina migrantov je v nedeljo prečkala Rokavski preliv, pri čemer je utonila sedemletna deklica, ko se je prevrnil eden izmed osmih čolnov, s katerimi je iz Francije v Veliko Britanijo v zgolj enem dnevu skupno prispelo več kot 300 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Potem ko se je v bližini reke Aa na severu Francije v nedeljo prevrnil čoln, na katerem je bilo 16 ljudi, je utonila sedemletna deklica, je sporočila francoska obalna straža. Preostale prebežnike, ki so bili na čolnu, so prepeljali v bolnišnico v francosko mesto Dunkerque, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tamkajšnje tožilstvo je nato danes sporočilo, da je policija v povezavi z incidentom pridržala tri osebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Ugotoviti moramo, kdo je bil odgovoren za to skupino ljudi in kdo jih je pripeljal na čoln, ki je nato potonil," so dodali.

Francoska obalna straža v noči na nedeljo rešila 78 migrantov 

Francoska obalna straža je sicer v noči na nedeljo skupno rešila 78 migrantov, ki so se znašli v težavah med poskusi prečkanja Rokavskega preliva. Tudi danes izvajajo nove reševalne operacije, potem ko je število poskusov prečkanja ob lepšem vremenu v zadnjem času nekoliko naraslo, še poroča AFP.

V februarju je prek Rokavskega preliva iz Francije v Veliko Britanijo prispelo več kot 670 migrantov, kažejo podatki notranjega ministrstva v Londonu. Samo v nedeljo pa so zabeležili 327 prihodov. Skupno število migrantov, ki so od začetka leta prispeli na Otok po tej poti, se je tako do danes povzpelo na 2.582.

Velika Britanija se – podobno kot celotna Evropa – spopada z valom nezakonitih migracij, London pa je z Brusljem nedavno sklenil dogovor o sodelovanju pri preprečevanju nezakonitih migracij. Britanska konservativna vlada se ob tem trudi, da bi uveljavila tudi sporni načrt o premeščanju prosilcev za azil v Ruando, ki ga bo danes obravnaval zgornji dom parlamenta.

Azilni dom na Viču
Novice Izpostavi azilnega doma na Obrežju in Središču ob Dravi
Migranti na madžarsko-srbski meji
Novice Srbska policija naj bi nečloveško obravnavala migrante
zapor
Novice Migrantska kriza ohromila slovenske zapore
Migranti
Novice Vlada zamaknila selitev mladoletnikov brez spremstva na novo lokacijo
Ne spreglejte