Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2024,
10.35

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Natisni članek

iskalna akcija Kombi Mehika župan ugrabitev

Petek, 6. 9. 2024, 10.35

2 tedna, 6 dni

V Mehiki pred nastopom mandata ugrabili župana, vse so posnele kamere #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,05

V zvezni državi Chiapas na jugu Mehike so ta teden ugrabili župana obmejne občine Frontera Comalapa, ki bi 1. oktobra nastopil mandat, potem ko je v začetku junija zmagal na lokalnih volitvah. To območje ob meji z Gvatemalo se sicer že nekaj časa spopada s porastom nasilja in kriminala.

54-letni Anibal Roblero Castillo, ki je v občini Frontera Comalapa s približno 65 odstotki glasov zmagal na lokalnih volitvah kot kandidat Zelene stranke (PVEM), naj bi bil v torek ugrabljen v kavarni v mestu Tuxtla Gutiérrez, kakih 200 kilometrov severno od njegovega domačega kraja.

Motiv za ugrabitev ni znan

Varnostne kamere so celo posnele trenutek, ko so se storilci pripeljali s kombiji in ga ugrabili, poročajo lokalni mediji. Pristojne oblasti so že sprožile preiskavo in iskalno akcijo, vendar za Castillom ni sledu, tudi ugrabiteljev ali njihovih vozil za zdaj niso našli.

Po poročanju lokalnih medijev je bil Roblero Castillo, ki bi županski mandat moral prevzeti 1. oktobra, že pred letošnjimi volitvami politično aktiven, med drugim pa se je zavzemal za ohranjanje narave na degradiranih območjih v regiji.

Občina Frontera Comalapa blizu meje z Gvatemalo, ki ima približno 67 tisoč prebivalcev, se že nekaj časa spopada s porastom nasilja in kriminala. Na območju delujeta dva izmed največjih mehiških kartelov, ki se spopadata za tihotapske poti, prek katerih v državo tihotapijo tako droge kot migrante.

Hamas talci
Novice Hamas objavil posnetek talca, ugrabljenega pred 200 dnevi. Manjka mu del roke. #video
Madeleine McCann
Novice Izginotje, ki je šokiralo svet: Madeleine McCann je pogrešana že 17 let
Omar
Novice Po 27 letih našli pogrešanega najstnika: ugrabil ga je sosed in zaprl v klet #video
Ne spreglejte