Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2024,
6.00

Osveženo pred

1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Natisni članek

napad volitve ZDA Kalifornija atentat Donald Trump

Ponedeljek, 14. 10. 2024, 6.00

1 minuta

V Kaliforniji naj bi preprečili še tretji poskus atentata na Trumpa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,39
Donald Trump na predvolilnem zborovanju v mestu Butler v Pensilvaniji | Moški jim je postal sumljiv, ker je imel več lažnih novinarskih izkaznic in akreditacij, obenem pa tudi prepustnice za pomembne udeležence zborovanja. | Foto Reuters

Moški jim je postal sumljiv, ker je imel več lažnih novinarskih izkaznic in akreditacij, obenem pa tudi prepustnice za pomembne udeležence zborovanja.

Foto: Reuters

Šerif okrožja Riverside v Kaliforniji Chad Bianco je v nedeljo dejal, da so najverjetneje preprečili še tretji poskus atentata na republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, ko so nedaleč od njegovega predvolilnega zborovanja aretirali oboroženega moškega, so poročali ameriški mediji.

Šerif je dejal, da so nedaleč od kraja Coachella Valley ustavili avtomobil in aretirali moškega, oboroženega s puško in pištolo ter ponarejenimi prepustnicami.

Bil naj bi pripadnik skrajno desne protivladne skupine in registriranega republikanca Vema Millerja, je dejal šerif na novinarski konferenci.

Tajna služba, ki varuje predsedniške kandidate, je medtem sporočila, da incident ni vplival na zavarovanje Trumpa, in izrazila hvaležnost lokalnim policistom za uspešno ukrepanje.

Millerja so kmalu po aretaciji sicer izpustili po plačilu pet tisoč dolarjev (dobrih 4.500 evrov) varščine poroča lokalni časopis Whittier Daily News. Za zdaj je obtožen le posedovanja orožja.

Prvega ubili, drugega prijeli

Na predvolilnem zborovanju 13. julija letos je v Butlerju v Pensilvaniji na Trumpa streljal Matthew Crooks in ga lažje ranil, vendar pa je pri tem ubil enega udeleženca zborovanja in ranil še dva. Crooksa so ubili agenti tajne službe.

Septembra so aretirali 58-letnega Ryana Wesleyja Routa, ki naj bi skušal streljati na Trumpa med igranjem golfa v West Palm Beachu na Floridi. Routh je pobegnil, ko so ga opazili agenti tajne službe in odprli ogenj. Med begom so ga potem hitro aretirali.

Donald Trump.
Novice Zakaj Donald Trump skriva podatke?
Donald in Melania Trump
Trendi Donald Trump ne more prehvaliti Melanie
Donald Trump in Vladimir Putin
Novice Putin Trumpu: Nikomur ne povej o tem darilu
Ne spreglejte