Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2024,
20.53

Osveženo pred

22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

zdravje starost ameriške volitve Joe Biden Donald Trump Kamala Harris

Sobota, 12. 10. 2024, 20.53

22 minut

Harris objavila svoje zdravstvene podatke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Kamala Harris | V kampanji Kamale Harris želijo poudariti starost Donalda Trumpa, ki je postal najstarejši kandidat, potem ko se je 81-letni predsednik Joe Biden po slabem nastopu proti Trumpu umaknil iz tekme. | Foto Reuters

V kampanji Kamale Harris želijo poudariti starost Donalda Trumpa, ki je postal najstarejši kandidat, potem ko se je 81-letni predsednik Joe Biden po slabem nastopu proti Trumpu umaknil iz tekme.

Foto: Reuters

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je objavila svoje zdravstvene podatke, ki potrjujejo njeno sposobnost opravljanja predsedniških dolžnosti, je sporočila njena kampanja. Z objavo želijo opozoriti na razliko v letih v primerjavi s tekmecem Donaldom Trumpom in pritisniti nanj, naj tudi sam objavi svoje zdravstvene podatke.

Po navedbah osebnega zdravnika predsedniške kandidatke demokratov je v zdravstvenem poročilu zapisano, da je Harris "odličnega zdravja" in "ima telesno in duševno odpornost, ki je potrebna za uspešno opravljanje predsedniških dolžnosti".

Alkohol uživa zmerno

Njen zdravnik Joshua Simmons je v poročilu med drugim navedel rezultate različnih testov z zadnjega zdravstvenega pregleda, ki ga je Harris opravila aprila, ter informacije o zgodovini bolezni 59-letne predsedniške kandidatke. Omenja tudi vsakodnevno telovadbo in zmerno uživanje alkohola.

Zdaj je najstarejši Trump

Harris se v tekmi za predsedniški položaj poteguje proti 78-letnemu republikanskemu kandidatu Donaldu Trumpu. V njeni kampanji želijo poudariti starost tekmeca, ki je postal najstarejši kandidat, potem ko se je 81-letni predsednik Joe Biden po slabem nastopu proti Trumpu umaknil iz tekme.

Skriva svoje podatke

Harris je tudi večkrat opozorila na članke časnika New York Times, ki izražajo zaskrbljenost zaradi dejstva, da Trump ni razkril osnovnih podatkov o svojem zdravju. Kljub temu Trumpova starost zaenkrat ni vplivala na njegovo priljubljenost, saj ankete še vedno kažejo na zelo tesno tekmo, zlasti v nekaterih ključnih zveznih državah.

Da predsedniki ali predsedniški kandidati javno razkrivajo svoje zdravstveno stanje, je posebnost ameriške politike. Čeprav to ni zakonsko predpisano, je postalo standardna praksa.

Ne spreglejte