Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2019,
10.46

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Nemčija smrt mati Angela Merkel

Četrtek, 11. 4. 2019, 10.46

5 let

V 90. letu starosti umrla mati nemške kanclerke Merklove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Herlind Kasner | Herlind Kasner, mati nemške kanclerke Angele Merkel, je v 90. letu starosti umrla v mestu Templin na severovzhodu Nemčije. | Foto Reuters

Herlind Kasner, mati nemške kanclerke Angele Merkel, je v 90. letu starosti umrla v mestu Templin na severovzhodu Nemčije.

Foto: Reuters

V Berlinu so v sredo zvečer potrdili, da je nemški kanclerki Angeli Merkel umrla mama Herlind Kasner. Tiskovni predstavnik nemške kanclerke je medije ob tem zaprosil za spoštovanje zasebnosti. Nemški tabloid Bild je sicer pred tem poročal, da je Kasnerjeva v 90. letu starosti umrla v začetku aprila.

Herlind Kasner, ki je bila po poklicu učiteljica latinščine in nemščine, se je le nekaj tednov po rojstvu hčerke leta 1954 z možem Horstom Kasnerjem iz Hamburga preselila v tedanjo Nemško demokratično republiko. Kasnerjeva je do smrti živela v mestu Templin, njen mož, ki je bil evangeličanski pastor, pa je umrl leta 2011. Župan Templina Detlef Tabbert je pred kratkim izjavil, da je Kasnerjeva kljub visoki starosti v Templinu še vedno poučevala angleščino.

Nemška kanclerka Angela Merkel je večkrat poudarila, da sta imeli z materjo Herlind Kasner tesen odnos. | Foto: Reuters Nemška kanclerka Angela Merkel je večkrat poudarila, da sta imeli z materjo Herlind Kasner tesen odnos. Foto: Reuters

Angela Merkel
Novice Merklova zaradi Orbanove kampanje izrazila solidarnost z Junckerjem

Merklova je imela z materjo tesen odnos

Nemška kanclerka Angela Merkel običajno ne razkriva podrobnosti o svojem zasebnem življenju, večkrat pa je poudarila, da je imela z materjo tesen odnos. Da redno govorita po telefonu, a se ne vidita dovolj pogosto, je Merklova pred štirimi leti dejala v pogovoru za Süddeutsche Zeitung.

Ob tem je dodala, da se je njena mati vedno zelo zanimala za njeno vsakodnevno delo. Redno je prebirala časopise in poslušala radio, vendar se je običajno izogibala pogovoru o politiki. Kasnerjevo bodo po poročanju Deutsche Welle pokopali v ožjem krogu družine in prijateljev v Templinu na severovzhodu Nemčije.

Ne spreglejte