Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2016,
20.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

4

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 ameriške volitve Melania Trump

Četrtek, 10. 11. 2016, 20.10

6 let, 6 mesecev

"Upam, da bo Melanii uspelo iz Bele hiše spraviti kič in dvigniti dizajn na višjo raven"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

4

Jerca Šantej | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Slikarka in večstranska umetnica Jerca Šantej je v najstniških letih skupaj z Melanio Trump, takrat še Melanijo Knavs, sodelovala pri predstavitvah konfekcije sevniškega podjetja Jutranjka. Melanija je nastopala kot model, Jerca pa je sodelovala kot hostesa.

Tekstilna tovarna Jutranjka je bila pred 40 leti vir zaslužka številnih prebivalcev Sevnice. Foto: Miško Kranjec, leto 1983 | Foto: Muzej novejše zgodovine Slovenije Tekstilna tovarna Jutranjka je bila pred 40 leti vir zaslužka številnih prebivalcev Sevnice. Foto: Miško Kranjec, leto 1983 Foto: Muzej novejše zgodovine Slovenije

Kakovostno otroško konfekcijo so v Jutranjki izdelovale lokalne šivilje, njihovi otroci pa so večkrat prelevili v manekene, ki so predstavljali njihova oblačila.  | Foto: Muzej novejše zgodovine Slovenije Kakovostno otroško konfekcijo so v Jutranjki izdelovale lokalne šivilje, njihovi otroci pa so večkrat prelevili v manekene, ki so predstavljali njihova oblačila. Foto: Muzej novejše zgodovine Slovenije

Tekstilna tovarna Jutranjka iz Sevnice, november 1983. Foto: Miško Kranjec. | Foto: Muzej novejše zgodovine Slovenije Foto: Muzej novejše zgodovine Slovenije

"Večina otrok zaposlenih v Jutranjki nas je tako ali drugače sodelovala v promociji podjetja. Melania je tam najprej delala kot model za otroško konfekcijo, potem še za jutranjo linijo, jaz pa sem pomagala kot hostesa," se spominja Sevničanka Jerca Šantej, ki se danes posveča predvsem oblikovalskemu delu in slikanju.

"Jutranjka je bila pred 30 leti podjetje z močnim imenom in je bila tudi v Jugoslaviji močno prisotna in uveljavljena blagovna znamka. Mislim, da se je Melania prav prek Jutranjke uveljavila v modnem svetu."

Melania Trump | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Melania je več kot samo okras

Melanio ima v spominu kot delovno in inteligentno dekle. "Brez pameti se zagotovo ne bi povzpela tako visoko, kot se je. Ni samo okras, ampak je oseba z vizijo. Ona je tista, ki Trumpa brzda, kolikor je to sploh mogoče," je prepričana.  

"Večkrat se je že zgodilo, da se je po odmevni izjavi, ki je razjezila javnost, potegnil nazaj. To pomeni, da res ima nekakšen vpliv," je vskočil eden od Jerčinih prijateljev, ki so nekaj ur po razglasitvi rezultatov ameriških predsedniških volitev že snovali turistično strategijo Sevnice.

Melania Trump | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Šentajeva je prepričana, da se bo Melania še naprej raje držala v ozadju, bi jo pa veselilo, če bi znala iz Bele hiše spraviti kič, ki je zdaj tam, in dizajn dvigniti na višjo raven.

Jerca in njeni prijatelji imajo cel kup idej, kako izkoristiti turistični potencial Sevnice. | Foto: Matej Leskovšek Jerca in njeni prijatelji imajo cel kup idej, kako izkoristiti turistični potencial Sevnice. Foto: Matej Leskovšek


Preberite še:

Volilni utrip iz Sevnice #reportaža

Srednejšolski razrednik Melanie Trump: Nikoli ni bila afnasto dekle

Podjetniški Sevničani že strežejo Melanio Trump

Sevniške poti prve dame ZDA


Ne spreglejte