Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 5. 2018,
8.08

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Donald Trump Severna Koreja

Ponedeljek, 28. 5. 2018, 8.08

5 let, 11 mesecev

Trump: Severna Koreja ima odličen potencial

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na meji med Severno in Južno Korejo so se v nedeljo sešli predstavniki Severne Koreje in ZDA v okviru priprav na vrh med voditeljema obeh držav. Ameriški predsednik Donald Trump je izrazil prepričanje, da ima Severna Koreja "odličen potencial", in tako nadaljeval pozitivne signale za vrh.

"Resnično verjamem, da ima Severna Koreja odličen potencial ter da bo nekega dne velika gospodarska in finančna nacija," je v nedeljo zapisal Trump na družbenem omrežju Twitter. Kot je dodal, se glede tega z njim strinja tudi severnokorejski voditelj Kim Džong Un.

Donald Trump
Novice Kim in Trump ponovno obudila upanje za srečanje

Tviti ameriškega predsednika so v velikem nasprotju z njegovimi izjavami pred nekaj dnevi, ko je v četrtek zaradi "neprikritih sovražnosti Pjongjanga" odpovedal srečanje, načrtovano za 12. junij v Singapurju. Trump je sicer svojo retoriko omilil že v soboto, ko je dejal, da priprave na srečanje zelo dobro potekajo ter da ZDA še vedno "pogledujejo k 12. juniju v Singapurju".

Pogovori obeh Korej bodo potekali na visoki ravni

Južna Koreja pa je danes sporočila, da bi se načrtovanega vrha med Trumpom in Kimom lahko udeležil tudi južnokorejski predsednik Mun Džae In.

kim džong un
Novice Severna Koreja še pripravljena na pogovore z ZDA

Mun se je v soboto nepričakovano sestal s Kimom v obmejnem severnokorejskem kraju Panmundžom. V nedeljo je sporočil, da je Kim na sobotnih pogovorih znova izrazil pripravljenost za ukinitev severnokorejskega jedrskega programa. Kim želi sodelovati s Trumpom, tako da bi bil junijski vrh med Severno Korejo in ZDA uspešen, je še dejal južnokorejski predsednik.

Dodal je, da je nujno potrebna "neposredna komunikacija" med državama, s čemer se je na pogovorih po njegovih besedah strinjal tudi Kim, ki je zaprosil za srečanje z Munom. Voditelja obeh Korej sta se tudi dogovorila, da bodo 1. junija ponovno potekali pogovori obeh Korej na visoki ravni.

Donald Trump
Novice Trump ne sme več blokirati svojih sledilcev na Twitterju
Ne spreglejte