Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 4. 2020,
7.14

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Donald Trump Koronavirus ZDA

Sreda, 22. 4. 2020, 7.14

3 leta, 12 mesecev

Na križarki s koronavirusom okuženih 34 članov posadke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Koronavirus na Japonskem | Na italijanski križarki, ki je zaradi popravila zasidrana na jugozahodu Japonske, so do zdaj potrdili 34 okužb z novim koronavirusom. | Foto Reuters

Na italijanski križarki, ki je zaradi popravila zasidrana na jugozahodu Japonske, so do zdaj potrdili 34 okužb z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Na italijanski ladji za križarjenje, ki je zasidrana na jugozahodu Japonske, kjer je na popravilu, so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 34 članih posadke, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Vseh 34 ljudi s potrjeno okužbo ima blažje simptome. Na severozahodu Kitajske so zaradi povečanega števila novih primerov okužb danes zaostrili omejitve gibanja. V Evropi medtem španska vlada razmišlja o podaljšanju karantene do 9. maja.

Na ladji Costa Atlantica so v ponedeljek potrdili prvo okužbo, danes pa so potrdili okužbo še pri 33 ljudeh, so sporočili z vlade v prefekturi Nagasaki. Tiskovni predstavnik japonske vlade je danes dejal, da so v Nagasaki že poslali strokovnjake, ki bodo pomagali pri ukrepih in tem, da se virus ne bo širil.

Ladja je v Nagasaki na popravila po poročanju STA prispela konec januarja. Na njej je bilo 623 članov posadke. Najprej bi morali popravila opraviti v enem od kitajskih pristanišč, a so se zaradi izbruha novega koronavirusa pri japonski ladjedelnici Mitsubishi, ki je odgovorna za popravilo, odločili za popravilo v Nagasakiju.

cepivo koronavirus
Novice V Švici bi lahko že oktobra začeli cepiti proti covidu-19

Na severovzhodu Kitajske zaostrujejo ukrepe zaradi novega koronavirusa

Na severozahodu Kitajske v bližini meje z Rusijo so se danes pojavila nova žarišča okužb z novim koronavirusom, zaradi česar so tam danes zaostrili omejitve gibanja, da bi na tak način preprečili drugi val okužb. Tokrat je v ospredju provinca Heilongjiang, od koder poročajo o povečanju števila uvoženih primerov okužb, predvsem pri kitajskih državljanih, ki se vračajo domov, kot tudi domačih okužb.

V provinci so do zdaj potrdili 537 okužb z novim koronavirusom, od tega jih je 384 uvoženih. V Harbinu, prestolnici province, kjer so dve žarišči okužb potrdili v lokalnih bolnišnicah, so tako posameznikom in vozilom, ki prihajajo od drugod, že prepovedali vstop v stanovanjska območja v mesto. Vsi, ki prihajajo iz Kitajske ali drugih žarišč okužb, bodo tudi morali v obvezno karanteno.

Na severozahodu Kitajske v bližini meje z Rusijo so se danes pojavila nova žarišča okužb z novim koronavirusom, zaradi česar so tam danes zaostrili omejitve gibanja, da bi na tak način preprečili drugi val okužb. | Foto: Reuters Na severozahodu Kitajske v bližini meje z Rusijo so se danes pojavila nova žarišča okužb z novim koronavirusom, zaradi česar so tam danes zaostrili omejitve gibanja, da bi na tak način preprečili drugi val okužb. Foto: Reuters

Ob vstopu v stanovanja v mestu z več kot deset milijoni prebivalcev vsem tudi preverijo temperaturo, obvezna je tudi nošnja zaščitnih mask. Hkrati se morajo vsi izkazati z zeleno zdravstveno kodo na mobilni aplikaciji. Dijakom in študentom iz Heilongjianga so tudi do nadaljnjega odsvetovali vrnitev v šole ali fakultete v drugih predelih Kitajske.

Pristojne oblasti so tudi obljubile denarno nagrado vsakemu, ki bo pomagal prijeti ljudi, ki z nezakonitim prečkanjem mejo vstopijo v provinco. Zaradi povečanja števila uvoženih primerov so ukrepe zaostrili tudi v obmejnem mestu Suifenhe, kjer so začasno zaprli kopenske meje z Rusijo in vzpostavili dve začasni bolnišnici, še poroča AFP.

Koronavirus infekcijska klinika
Novice V Sloveniji umrlo že 79 okuženih #video

 

Psihiatrična bolnišnica Ormož
Novice Janša komentiral upor na Ptuju: Žalostno obnašanje kadrov SD #video
Ne spreglejte