Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 7. 2021,
19.51

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

25

Natisni članek

Adolf Hitler knjiga ZDA predsednik Donald Trump

Sreda, 7. 7. 2021, 19.51

2 leti, 9 mesecev

Trump: Hitler je storil marsikaj dobrega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

25

Donald Trump | Trumpova tiskovna predstavnica Liz Harrington je v odzivu na navedbe v Benderjevi knjigi zagotovila, da nič ni res in da Trump tega nikoli ni dejal, temveč je vse izmišljeno in lažna novica generala, "ki je bil nesposoben in odpuščen". | Foto Reuters

Trumpova tiskovna predstavnica Liz Harrington je v odzivu na navedbe v Benderjevi knjigi zagotovila, da nič ni res in da Trump tega nikoli ni dejal, temveč je vse izmišljeno in lažna novica generala, "ki je bil nesposoben in odpuščen".

Foto: Reuters

Bivši ameriški predsednik Donald Trump naj bi svojemu šefu kabineta Johnu Kellyju dejal, da je vodja nacistične Nemčije Adolf Hitler storil marsikaj dobrega, v svoji knjigi Iskreno povedano, dobili smo te volitve, navaja novinar Wall Street Journala Michael Bender. Knjiga bo izšla prihodnji teden.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump naj bi pohvale na račun Hitlerja izrekel med obiskom Francije leta 2018 ob obletnici invazije v Normandiji v času druge svetovne vojne, ko ni bil najboljše volje.

Šef kabineta John Kelly je Trumpu razlagal zgodovino in mu našteval, katere države so bile na strani zaveznikov in katere na strani nacistične Nemčije. Trump naj bi potem izjavil, povzema STA, da je Hitler naredil marsikaj dobrega glede ekonomije, medtem ko je Kelly vztrajal, da bi bilo za Nemce in druge bolje, če Hitlerja ne bi bilo, četudi bi bili revni.

Trumpu je upokojeni general še svetoval, naj kljub resničnosti trditev o nemškem gospodarskem okrevanju pod Hitlerjem v 30. letih prejšnjega stoletja tega nikoli ne izreče na glas.

Obisk Francije leta 2018 je zaznamovala Trumpova odpoved obiska pokopališča ameriških vojakov, domnevno zato, ker mu niso pustili potovati s helikopterjem v deževnem vremenu. Takrat naj bi tudi jezno označil padle Američane za naivneže in poražence.

Kelly, ki se je predčasno poslovil od položaja, je kasneje Trumpa označil za najbolj "pomanjkljivo osebnost", kar jih je srečal v življenju. Pretresen je bil tudi nad Trumpovim popolnim zanemarjanjem zgodovine. Leta 2017 je Trump to pokazal z odzivom na nasilje v Virginiji, ko je dejal, da so dobri ljudje tako med neonacisti kot protestniki.

Melania in Donald Trump
Novice Nova knjiga razkriva, koliko časa Melania Trump preživi z možem
Caoitol Hill, kongres, neredi
Novice V ZDA prva obsodba v primeru napada na ameriški kongres
Donald Trump
Trendi Trump je praznoval 75 let, kje je bila Melania? #video
Kim Jong Un
Novice Kim Džong Un: Pripravljamo se na dialog in konfrontacijo z ZDA
Ne spreglejte