Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2020,
12.34

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

noad pes smrt letalo Emirates

Sobota, 12. 9. 2020, 12.34

3 leta, 7 mesecev

Šok za lastnico: psička poginila na letalu, strpali so ju v skladišče za prtljago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
airbus A380 Emirates | Po pristanku na letališče so lastnico obvestili, da njena psa poleta nista preživela. | Foto Emirates

Po pristanku na letališče so lastnico obvestili, da njena psa poleta nista preživela.

Foto: Emirates

Potnica, ki je z letalsko družbo Emirates konec avgusta iz Dubaja letela v Washington na zdravljenje zaradi levkemije, trdi, da sta njena francoska buldoga, ki sta jo spremljala na letalu, poginila, ker so ju pri omenjeni letalski družbi namestili v skladišče za prtljago. Po pristanku na letališču so jo namreč obvestili, da njena psa poleta nista preživela.

 

Do omenjenega dogodka je prišlo 21. avgusta na letu družbe Emirates iz Dubaja v Washington. Lastnica francoskih buldogov, ki je čez lužo morala zaradi zdravljenja levkemije, je za prevoz svojih kosmatincev, od katerih je eden terapevtski pes, plačala 2.600 ameriških dolarjev, vendar so ji sporočili, da psov ne more vzeti v potniško kabino, ker tehtata več kot 3,5 kilograma.

Psa strpali v skladišče za prtljago, kjer sta se zadušila

Po poročanju ameriškega tabloida TMZ bi morali psa po imenu Panda in Beluga namestiti pod skladišče pod kabino, ki je namenjeno za prevoz živih živali in je ločeno od skladišča za prtljago. No, očitno sta psa na koncu končala v istem prostoru kot prtljaga, nekropsija pa je pokazala, da sta poginila zaradi pomanjkanja kisika. Eden od psov je tudi krvavel.

Odvetnik lastnice Evan Oshan je za TMZ povedal, da si družina želi zadoščenja za pse: "Psi niso prtljaga, ampak so živi člani družine, v tem primeru pa so bolnici z rakom nudili ogromno čustveno podporo." Ob tem je odvetnik poudaril, da bi moral vsaj Panda, ki je terapevtski pes, zaradi zdravniške dokumentacije potovati skupaj s svojo lastnico. Ob tem je dodal, da so živali, ki so jih na letalu namestili v zanje namenjen prostor, polet preživele brez praske. Pri Emiratih zadeve še niso komentirali.

Ne spreglejte