SiolNET. Novice Svet
0,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šrilanka po bombnih napadih izgnala 200 muslimanskih pridigarjev

0,46

termometer

Šrilanka
Za to potezo se je vlada odločila zaradi bojazni, da bi tuji pridigarji lahko radikalizirali domačine in bi se lahko ponovili samomorilski bombni napadi, je dejal Aberywardena. Foto: Reuters

Šrilanka je po velikonočnih samomorilskih bombnih napadih, ki so zahtevali več kot 250 žrtev, izgnala več kot 600 tujih državljanov, med njimi približno 200 muslimanskih pridigarjev.

Šrilanka napad Novice Zaradi novih groženj maš v Šrilanki še ne bo

Kot je dejal šrilanški minister za notranje zadeve Vajira Abeywardena, so muslimanski pridigarji zakonito vstopili v državo, vendar pa so v preiskavi po napadih oblasti ugotovile, da so mnogi prekoračili v vizumih dovoljeni čas zadrževanja v državi. Izrekli so jim globe in jih izgnali iz države.

"Glede na trenutne razmere v državi smo pregledali sistem vizumov in sprejeli odločitev o zaostritvi vizumskih omejitev za verske učitelje," je dejal Abeywardena.

Šrilanka Novice V Šrilanki prepovedali zakrivanje obraza

Podrobnosti o tem, katere narodnosti so izgnani tuji državljani, ni razkril. Policija pa je navedla podatke, da so med tujci, ki so prekoračili dovoljeni rok bivanja v Šrilanki, državljani Bangladeša, Indije, Maldivov in Pakistana.

Vlada sprejela odločitev iz strahu pred radikaliziranjem domačinov

Za to potezo se je vlada odločila zaradi bojazni, da bi tuji pridigarji lahko radikalizirali domačine in bi se lahko ponovili samomorilski bombni napadi, je dejal Aberywardena.

Šrilanka Novice V Šrilanki aretirali ali ubili večino islamističnih skrajnežev

Šrilanko so na velikonočno nedeljo pretresli napadi v več cerkvah med velikonočno mašo ter prestižnih hotelih, v katerih je umrlo 257 ljudi, več kot 500 je bilo ranjenih. Oblasti krivdo zanje pripisujejo lokalni skrajni skupini, odgovornost pa je prevzela džihadistična skupina Islamska država.

Šrilanška katoliška cerkev je zaradi grožnje novih bombnih napadov na najmanj dve cerkvi odpovedala za danes predvideno ponovno organizacijo javnih maš.

Šrilanka Novice Na Šrilanki so imeli informacije o prihajajočih napadih, vendar niso ukrepali #video Šrilanka Novice Šrilanka: Za napadi stoji skrajna islamistična skupina #foto #video Papež Frančišek Mjanmar Novice Papež po krvavih napadih na Šrilanki izrazil bolečino

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin