SiolNET. Novice Svet
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

So bile opekline edini vzrok skrivnostne smrti dvoletnega dečka?

0,82

termometer

medvedek | Mama pokojnega dečka naj bi bila duševna bolnica. Ali je otroku dajala pomirjevala, bodo razkrile analize dečkove krvi.  | Foto: Thinkstock
Mama pokojnega dečka naj bi bila duševna bolnica. Ali je otroku dajala pomirjevala, bodo razkrile analize dečkove krvi. Foto: Thinkstock

Kaj je bil točen vzrok tragedije v Nišu, kjer je v soboto zaradi opeklin, ki jih je povzročila vroča voda v stanovanjski hiši, umrl otrok, naj bi pokazala obdukcija. Na obrazu dve leti in pol starega fantka naj bi namreč našli še druge poškodbe. 32-letna mama se brani z molkom, kar na celotno zgodbo meče dodatno senco dvoma. 

Prav zaradi maminega molka na zaslišanju pristojni z veliko pozornostjo čakajo na rezultate obdukcije, ki naj bi razkrila vse okoliščine dečkove smrti. 

Sam odšel v kopalnico, pomoči pri zdravniku ni iskala  

Po navedbah 32-letne mame dečka in njegove babice naj bi fantek opekline dobil, potem ko je odšel v kopalnico, se slekel in odprl vrelo vodo, medtem ko je mama dojila dojenčico, babica pa preoblačila njegovo sestrico.

"Dečka je kasneje mama namazala z mazilom, ki ga je kupila v lekarni, k zdravniku pa ga ni peljala, čeprav se mu je na trebuhu luščila koža. Reševalce je poklicala približno štiri ure po dogodku, ko je opazila, da deček ne diha več," je za srbski Blic povedal neimenovani vir. 

Kako je lahko zaspal ob takšni bolečini? 

Mama vse od takrat molči, zato bodo ključne ugotovitve, ali so poškodbe na otrokovem obrazu nastale istega dne ali morda že prej. Preverili bodo tudi, ali so v krvi pokojnega dečka sledi pomirjeval oziroma drugih protibolečinskih zdravil. 

"Že majhna opeklina pri odraslih povzroči nelagodje in bolečino, kaj šele opečen trebuh pri dvoletniku. Nelogično je, da je tako majhnemu otroku kljub bolečini uspelo zaspati. Zato čakamo na toksikološke ugotovitve," je še povedal neimenovani vir. Neuradno naj bi se dečkova mama zdravila zaradi duševnih težav, zato bi lahko pri sebi imela tudi pomirjevala.

Dečkova mama je osumljena storitve kaznivih dejanj zanemarjanja in zlorabe mladoletne osebe, opustitve pomoči in kršitve družinskih obveznosti. Po zaslišanju so ji zaradi molka odredili mesec dni pripora. Dečkova babica je osumljena kaznivega dejanja nenudenja pomoči. S sklepom centra za socialno delo v Nišu so sestrici mrtvega fantka prav danes namestili v rejniški družini.

Kamniško sedlo Novice Tragedija v slovenskih gorah: po padcu v globino umrl hrvaški planinec Nathan Van Hooydonck Sportal Tragedija: Rogličev moštveni kolega izgubil sina Novice Ubil ženo in obe hčerki, zažgal hišo in sodil še sebi Avstralija Novice Po strašni tragediji napihljivega gradu ugasnilo še eno mlado življenje Sportal Tragedija: plaz odnesel brata legendarne smučarke V stanovanju blizu Berlina našli pet trupel Novice Nemčija: zaradi ponarejenega covidnega potrdila umoril celo družino
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin