SiolNET. Novice Svet
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sinu predsednika ZDA grozi obtožnica zaradi davčnih prevar

1,04

termometer

Hunter Biden | O obtožnici proti Hunterju Bidnu (na fotografiji) bo odločal zvezni tožilec iz države Delaware, ki ga je na položaj imenovala vlada Donalda Trumpa. | Foto: Reuters
O obtožnici proti Hunterju Bidnu (na fotografiji) bo odločal zvezni tožilec iz države Delaware, ki ga je na položaj imenovala vlada Donalda Trumpa. Foto: Reuters

Ameriški mediji, med njimi časnik Washington Post in televizijska mreža CBS, poročajo, da so agenti FBI po preiskavi, ki je trajala več mesecev, zbrali več dokazov za obtožnico proti sinu predsednika ZDA Hunterju Bidnu zaradi davčnih prevar in laganja ob nakupu orožja. O obtožnici bo odločal zvezni tožilec iz države Delaware, ki ga je na položaj imenovala vlada Donalda Trumpa.

Odvetnik Hunterja Bidna Chris Clark je kritiziral FBI in dejal, da so spustili nepotrjene informacije v medije, da bi povečali pritisk na zvezno tožilstvo oziroma pravosodno ministrstvo.

Zatrdil je, da gre za zaupne podatke, in izrazil pričakovanje, da bo ministrstvo izvedlo notranjo preiskavo in kaznovalo odgovorne.

Joe Biden in Hunter Biden Novice Bidnovega sina zaradi suma utaje davkov preiskujejo zvezni tožilci

Namerna objava informacije na podlagi zaupnih virov naj bi bila posledica razočaranja agentov FBI, ki so vodili preiskavo, nad tožilci, ki domnevno mencajo z obtožnico, ker gre za sina predsednika Joeja Bidna.

Hunterja Bidna preiskujejo od leta 2019, preiskovali naj bi njegove davčne napovedi in iskali pomanjkljivosti. Predvsem je agente zanimalo, ali je plačal dovolj davka na dohodek, ko je bil član upravnega odbora ukrajinskega energetskega podjetja Burisma.

Joe Biden in Hunter Biden Novice Republikanci sprožili preiskavo proti Bidnovemu sinu

Predsednik Biden je medtem že večkrat zatrdil, da ni bil vpleten v sinove posle in da do zdaj ni še nihče odkril nobenega dokaza, ki bi ga postavil na laž.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin