Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2020,
7.11

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

9

Natisni članek

Hunter Biden preiskava ZDA Joe Biden

Četrtek, 10. 12. 2020, 7.11

3 leta, 4 mesece

Bidnovega sina zaradi suma utaje davkov preiskujejo zvezni tožilci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

9

Joe Biden in Hunter Biden | Tranzicijska ekipa Josepha Bidna je sporočila, da je novoizvoljeni predsednik ZDA Joseph Biden (levo) zelo ponosen na svojega sina Hunterja, ki je prestajal težke izzive, vključno z zlobnimi osebnimi napadi, vendar je iz tega izšel močnejši. | Foto Reuters

Tranzicijska ekipa Josepha Bidna je sporočila, da je novoizvoljeni predsednik ZDA Joseph Biden (levo) zelo ponosen na svojega sina Hunterja, ki je prestajal težke izzive, vključno z zlobnimi osebnimi napadi, vendar je iz tega izšel močnejši.

Foto: Reuters

Sin novoizvoljenega predsednika ZDA Hunter Biden je v sredo sporočil, da so zvezni tožilci v državi Delaware sprožili preiskavo proti njemu zaradi suma kršenja davčne zakonodaje. Njegovo izjavo je objavila tranzicijska ekipa bodočega predsednika ZDA Josepha Bidna.

Šlo naj bi za posle Hunterja Bidna v Ukrajini, kjer je bil nekaj časa v nadzornem odboru energetskega podjetja Burisma, za kar je bil bogato poplačan s 50 tisoč dolarji na mesec. Nihče ne dvomi, da je položaj dobil, ker je bil Joe Biden v tistem času podpredsednik ZDA, poroča STA.

Predsednik ZDA Donald Trump je hotel to dejstvo izkoristiti leta 2019, ko je pritiskal na Ukrajino, da sproži preiskavo v zameno za nadaljevanje vojaške pomoči. Zaradi tega so potem demokrati v kongresu sprožili ustavno obtožbo Trumpa.

Joe Biden
Novice Biden s prvo prošnjo za Američane

Trump je videl ankete, ki so mu napovedovale volilni poraz proti Bidnu, in želel preiskavo Hunterja Bidna izkoristiti za napad na političnega nasprotnika. Vendar pa se Ukrajina ni hotela vpletati v notranjepolitične zadeve ZDA in preiskave ni uvedla, spomni STA.

Hunter Biden je prav tako svetoval premožnemu romunskemu direktorju, ki je bil deležen obtožb o korupciji, in vložil denar v sklad, ki je bil povezan s kitajsko vlado.

Kljub temu je bil leta 2017 zvezni davkariji skupaj z zdaj že nekdanjo ženo dolžan 313.970 dolarjev davkov.

"To zadevo jemljem zelo resno, ampak sem prepričan, da bo profesionalna in objektivna revizija ugotovila, da sem ravnal zakonito in primerno, skupaj s pomočjo poklicnih davčnih svetovalcev," je sporočil Hunter Biden in s tem nakazal verjetno obrambo pred morebitno obtožnico, namreč da je poslušal svetovalce.

Tranzicijska ekipa Josepha Bidna je sporočila, da je novoizvoljeni predsednik zelo ponosen na svojega sina, ki je prestajal težke izzive, vključno z zlobnimi osebnimi napadi, vendar je iz tega izšel močnejši.

Biden namerava za obrambnega ministra imenovati generala Austina

Joe Biden je v sredo potrdil, da bo na položaj obrambnega ministra ZDA imenoval upokojenega generala kopenske vojske, 67-letnega Lloyda Austina III. Preden bo lahko postal prvi temnopolti obrambni minister ZDA, pa bo moral Austin zaradi svoje vojaške kariere dobiti posebno dovoljenje kongresa.

Ne spreglejte