SiolNET. Novice Svet
3,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šest strašnih minut: lahko bi postal zelo redka statistika #video

3,74

termometer

Američan Kyle Burgess je v nedeljo med tekom v naravi naletel na štiri mladiče pume, nato pa si precej dolgo iz oči v oči zrl z njihovo zaščitniško mamo. Srečanje z odraslo razjarjeno pumo, ki ga je zalezovala skoraj šest minut in se večkrat grozeče zagnala vanj, je Burgess snemal in ga objavil na družbenem omrežju Instagram.

Pes Novice Pošastno mučil psa, nato dobil "obisk" in se podelal v hlače #video

26-letnik je ob srečanju z veliko, jezno divjo mačko ohranil mirno kri in se začel počasi oddaljevati, pri čemer je ni izpustil z oči. Če bi se pognal v beg, bi lahko pri pumi sprožil lovski nagon. Če bi se delal mrtvega, pa bi bil za pumo precej lažji plen. 

Oglejte si celoten šestminutni videoposnetek:

Burgess se je pume poskusil znebiti z vpitjem, kot je mogoče slišati na videoposnetku, pa je v njeni smeri izustil tudi precej kletvic, med drugim: "Jeb*** se, model."

Puma je na koncu pobegnila, ko se je proti njej namenil vreči kamen. "Ja, odj*** stran," je Burgess dejal z mešanico olajšanja in zmagoslavja. 

Puma se je nekajkrat zelo preteče pognala proti Burgessu, a ga ni spravila iz tira in dovolj prestrašila, da bi se pognal v beg. Puma se je nekajkrat zelo preteče pognala proti Burgessu, a ga ni spravila iz tira in dovolj prestrašila, da bi se pognal v beg. Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Napadi pum so zelo redki, najpogostejše žrtve so otroci, ki se težje branijo

Resnejši napadi pum so v Združenih državah Amerike precej redki, a se vsaj dokumentirani v več kot petini primerov končajo s smrtjo. Od začetka 20. stoletja je bilo uradno zabeleženih 125 napadov, umrlo pa je 27 ljudi. 

Med smrtnimi primeri je bila večina otrok. Najmlajša žrtev je bila stara komaj tri leta, napad se je zgodil v njeni domači hiši v ameriški zvezni državi Teksas, v katero se je prikradla puma. 

Zadnja oseba, ki je umrla po napadu pume, je bila 55-letna ameriška planinka. 11. septembra 2018 jo je puma napadla med pohodom v zvezni državi Oregon. 

Oglejte si tudi:

Bodalo Novice Neumnost skladiščnika, ob kateri ostaneš brez besed #video Hogwarts Express Novice Grdo presenečenje za vse, ki so ure čakali legendarni vlak #video Nevaren voznik Novice Božja kazen za nevarnega voznika: "bum" v policiste #video Ron Paul Novice Je znanega politika med prenosom v živo zadela kap? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin