Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2022,
10.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,76

2

vojna Rusija Ukrajina Vladimir Putin

Natisni članek

Torek, 26. 4. 2022, 10.44

2 leti, 3 mesece

Se Američani bojijo Putina? Sankcije doletele njegovi hčerki, ne pa ljubice.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,76

2

Alina Kabajeva |  Alina Kabajeva in Vladimir Putin naj bi imela štiri otroke, dva dečka in dvojčici, a to ni bilo nikoli uradno potrjeno. | Foto Guliverimage/Imago Lifestyle

Alina Kabajeva in Vladimir Putin naj bi imela štiri otroke, dva dečka in dvojčici, a to ni bilo nikoli uradno potrjeno.

Foto: Guliverimage/Imago Lifestyle

Zaradi ruske invazije na Ukrajino so finančne in druge sankcije doletele marsikoga, ki je tako ali drugače povezan z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Sankcije so uvedli zoper njegovi hčerki in tesne prijatelje, za zdaj pa jim je ubežala tajna prva dama Rusije, Putinova domnevna ljubica in nekdanja gimnastičarka Alina Kabajeva. 

Večina Putinovih zaveznikov in družinskih članov se je znašla na udaru sankcij. ZDA so tako v začetku aprila uvedle nov sveženj sankcij proti Putinovi hčerki Katerini Tihonovi in Mariji Voroncovi. Uvedli so prepoved poslovanja z njima in zamrznitev premoženja v ZDA. Sankcij zoper Putinovo domnevno ljubico, 38-letno Alino Kabajevo, pa medtem še niso uvedli, kar je precej nenavadno.

Bela hiša zavrača obtožbe

Ameriški Wall Street Journal poroča, da so se ameriški uradniki vzdržali uvedbe sankcij proti 38-letnici, ker jih skrbi, da bi Putin to štel za osebni napad, kar bi lahko dodatno zaostrilo napetosti med državama. 

Tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki je zavrnila obtožbe, da se ZDA namerno vzdržujejo sankcij proti 38-letni Kabajevi. "Še naprej analiziramo uvedene sankcije. Nihče ni izvzet," je na vprašanje, zakaj nekdanja telovadka ni bila tarča sankcij, odgovorila Psakijeva. 

"Uvedli smo sankcije proti predsedniku Putinu, njegovima hčerkama in najbližjim prijateljem," je dodala tiskovna predstavnica.

Pojavile so se zahteve, da se Kabajevo sankcionira na enak način kot Putinovi hčerki. Ameriška vlada naj bi imela že pripravljene sankcije za ljudi, ki jih te v preteklosti še niso doletele, poroča New York Post. 

Vladimir Putin
Novice "Putin je bolan in depresiven. To razkriva posnetek." #video
Vladimir Putin
Novice Zgodovina, ki bi jo moral poznati tudi Vladimir Putin
Elvira Nabiulina
Novice Putin bo slabe volje zaradi razkritja zelo vplivne Rusinje
Antony Blinken
Novice ZDA: Suverena, neodvisna Ukrajina bo preživela Vladimirja Putina
Putin Kabajeva
Trendi Lahko Putina o umiku prepriča njegova ljubica?
Ne spreglejte