Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2022,
8.57

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

67

Natisni članek

vojna Vladimir Putin Ukrajina Rusija

Petek, 22. 4. 2022, 8.57

2 leti

"Putin je bolan in depresiven. To razkriva posnetek." #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

67

Ruski predsednik Vladimir Putin se je včeraj sestal z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem. Med sestankom se je Putin sesedel na stol in se vseskozi tesno oprijemal mize, z njegovega izraza na obrazu pa gre sklepati, da mu ni bilo najbolj prijetno. Vse glasnejša postajajo ugibanja, da se je Putinovo zdravstveno stanje od začetka invazije na Ukrajino precej poslabšalo. "Putin je depresiven in bolan," je po objavi posnetka včerajšnjega sestanka prepričan nekdanji svetovalec ruske vlade. 

Na družbenih omrežjih so zaokrožili posnetki sestanka, ki ga je včeraj predsednik Vladimir Putin imel z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem o napredovanju ruske vojske. Sogovornika sta si sedela nasproti, Putin je videti precej nesproščen, skozi celoten sestanek se je čvrsto oprijemal mize. Njegovo obnašanje sproža ugibanja o slabem zdravstvenem stanju, poroča Telegraph.

"Posnetek prikazuje, v kako slabem stanju je Vladimir Putin. Depresiven je in bolan," je posnetek komentiral Anders Aslund, švedski ekonomist in nekdanji svetovalec ruske vlade. Meni, da sta oba Rusa šibkega zdravja: "Šojgu je težko govoril, brati je moral komentarje. Vse to kaže, da so govorice o njegovem srčnem napadu najverjetneje resnične."

Ruski medij Project, ki je sicer v Rusiji prepovedan in zato deluje iz tujine, je pred časom objavil, da Putina spremlja zdravnik specialist za raka na ščitnici in da ima ruski predsednik od začetka invazije številne zdravstvene težave.

Kremelj je že pred tem zanikal trditve, da je Putin zbolel za rakom, enako so storili tudi zdaj. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je za ruski medij Pravda povedal, da zgodbe o Putinovem raku na ščitnici niso resnične, prav tako je za neresnične označil informacije, da je bil ruski predsednik operiran. Peskov je takšne trditve imenoval fikcija in laž. 

Marija Voroncova
Novice Tako je Putin kaznoval svojo hčerko
Vladimir Putin
Novice Putin: Niti muha ne sme priti ven #vŽivo
Vladimir Putin
Novice To je stroj, s katerim Putin nadzoruje Rusijo
Viktor Medvedčuk
Novice Se je Putin odrekel svojemu najožjemu prijatelju?
Ne spreglejte