Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2022,
13.24

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82

47

Natisni članek

antisemitizem Ukrajina Rusija Sergej Lavrov

Ponedeljek, 2. 5. 2022, 13.24

1 leto, 11 mesecev

S to izjavo si je Lavrov nakopal bes Izraelcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82

47

Sergej Lavrov | "Izjava zunanjega ministra Lavrova je neoprostljiva in nekaj, česar še nismo slišali, predstavlja pa tudi grozljivo zgodovinsko netočnost," je danes sporočil izraelski zunanji minister Jair Lapid. | Foto Reuters

"Izjava zunanjega ministra Lavrova je neoprostljiva in nekaj, česar še nismo slišali, predstavlja pa tudi grozljivo zgodovinsko netočnost," je danes sporočil izraelski zunanji minister Jair Lapid.

Foto: Reuters

Izrael je danes obsodil izjavo ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova, ki je v nedeljo dejal, da je Zelenski morda res judovskega rodu, a "je imel judovsko kri tudi Adolf Hitler". "To še nič ne pomeni. Moder judovski narod pravi, da so najhujši antisemiti ponavadi Judi," je Lavrov izjavil za italijansko televizijo Rete4 ter s tem izzval bes izraelskih oblasti. Tel Aviv od Moskve zahteva opravičilo, izraelsko zunanje ministrstvo je na pogovor že pozvalo ruskega veleposlanika v Izraelu.

Lavrov je v bran ruske invazije, katere cilj naj bi bil "denacifikacija" Ukrajine, izjavil, da judovske korenine ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega ne postavljajo pod vprašaj Putinovega stališča, da so v Ukrajini nacisti.

Za škandalozno izjavo Izrael pričakuje opravičilo

"Izjava zunanjega ministra Lavrova je neoprostljiva in nekaj, česar še nismo slišali, predstavlja pa tudi grozljivo zgodovinsko netočnost," je danes sporočil izraelski zunanji minister Jair Lapid. "Judi se v holokavstu niso ubijali sami. Najbolj pritlehna raven rasizma proti Judom je obtoževanje samih Judov za antisemitizem," je še dejal Lapid in dodal, da njegovega dedka niso ubili Judi, ampak nacisti. Poleg tega je Lavrovu svetoval, naj pogleda v zgodovinske knjige.

Za izraelski informativni spletni portal YNet je bil Lapid še bolj neposreden. "To je neoprostljiva, škandalozna izjava in strahotna zgodovinska napaka, zato pričakujem opravičilo," je izjavil. "Ukrajinci niso nacisti, samo nacisti so bili nacisti, samo oni so izvajali sistemsko iztrebljanje Judov," je poudaril.

Mariupol
Novice Ponosni, da so na Putinovem seznamu sovražnih držav #vŽivo
Ukrajinka
Novice Ukrajinci, Rusi in Slovenci ter njihovi geni
Novice Kaj se dogaja v Rusiji? Zrušil se je most, zagorel je vojaški objekt ...
Ne spreglejte