SiolNET. Novice Svet
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Revija Time za osebnost leta tokrat izbrala Elona Muska

0,14

termometer

Elon Musk Tesla |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ameriška revija Time je za osebnost leta 2021 tokrat izbrala ustanovitelja podjetij Tesla in Space X, 50-letnega in v Južni Afriki rojenega Elona Muska, ki je po premoženju letos prehitel ustanovitelja Amazona in vesoljskega podjetja Blue Origin Jeffa Bezosa.

Tržna ocenjena vrednost Muskovega podjetja za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla je oktobra narasla čez tisoč milijard dolarjev, Space X pa je skozi leto opravil več uspešnih vesoljskih poletov v sodelovanju z ameriško vesoljsko agencijo Nasa.

Med drugim so raketo Space X uporabili za misijo poskusa spremembe smeri asteroida. Musk resno načrtuje naselitev planeta Mars, v naslednjem letu pa bo Space X opravil nekaj izstrelitev rakete v orbito za povratek Američanov na Luno.

Elon Musk Tesla Avtomoto Elon Musk: Sto tisoč tesel za Hertz brez popusta

"Osebnost leta postavlja mejnike s svojim vplivom in le malo ljudi ga imelo letos več kot Musk tako glede življenja na Zemlji kot tudi morebitnega življenja izven nje," je tvitnil odgovorni urednik revije Time Edward Felsenthal.

Musk ima 66 milijonov sledilcev na Twitterju, maja letos pa se je poskusil tudi v vlogi gostitelja legendarne komične oddaje Saturday Night Live.

Elon Musk Trendi Elon Musk in enoletni sin skupaj na videokonferenci #video

Muskovi tviti dvigujejo in rušijo vrednosti delnic njegovega podjetja ter kriptovalut, najpomembnejše delo pa je opravil s podjetjem Tesla, ki je položilo temelje prihodnosti avtomobilov na električni pogon, kar bo morda pomagalo zaščititi planet pred onesnaževanjem s fosilnimi gorivi.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin