Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2024,
16.43

Osveženo pred

31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,99
Italija Palermo brodolom jadrnica

Natisni članek

Sreda, 21. 8. 2024, 16.43

31 minut

Reševalci našli pet trupel žrtev brodoloma pri Palermu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,99

Reševalci so danes iz morja pri Palermu po najnovejših informacijah izvlekli še pet trupel, potem ko je na območju v ponedeljek potonila jahta z 22 ljudmi na krovu. S tem je število smrtnih žrtev brodoloma naraslo na šest. Iskanje zadnje morebitne preživele osebe se bo nadaljevalo v četrtek. Identificirani t

Identitete vseh oseb, katerih trupla so danes potegnili iz morja, še niso javno znane, so pa italijanski reševalci identificirali dve smrtni žrtvi, poroča britanski medij The Guardian. Po navedbah medija sta umrli osebi bankir Jonathan Bloomer in odvetnik Chris Morvillo.

Stephen Chamberlain, Mike Lynch
Novice Drama v 48 urah: "britanski Bill Gates" je pogrešan, njegov partner pa mrtev

Med šesterico pogrešanih so bili ob omenjenih sicer še 59-letni britanski tehnološki mogotec Mike Lynch, njegova 18-letna hčerka Hannah, Bloomerjeva žena žena Judy in žena Lynchevega odvetnika Morvilla Neda.

Vreča s truplom enega od ponesrečencev.  | Foto: Reuters Vreča s truplom enega od ponesrečencev. Foto: Reuters Šestinpetdesetmetrska luksuzna jahta Bayesian je potonila v ponedeljek zgodaj zjutraj, potem ko je območje ob obali Porticella pri Palermu zajela vodna tromba. Na krovu plovila je bilo v času nesreče 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke.

Obalna straža je rešila 15 ljudi, eno truplo so našli že v ponedeljek, omenjena šesterica pa je bila pogrešana.

Opazovalci reševalne akcije na Siciliji.  | Foto: Reuters Opazovalci reševalne akcije na Siciliji. Foto: Reuters Potniki naj bi na jahti praznovali nedavno sodno zmago Lyncha v ZDA. Tehnološki mogotec je namreč leta 2011 svoje mednarodno računalniško podjetje Autonomy prodal ameriškemu podjetju Hewlett-Packard za 11 milijard dolarjev. Zaradi domnevne goljufije v tem poslu je zoper njega več let potekal sodni proces, nakar je bil junija oproščen več obtožb.

Mike Lynch
Novice Pri Palermu potonila jadrnica: ena smrtna žrtev, pogrešan britanski Bill Gates #video

 

potopljena jadrnica
Novice Brodolomce z jahte britanskega tajkuna še iščejo #video
Ne spreglejte