Sreda,
21. 8. 2024,
16.43

Osveženo pred

1 ura, 59 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,40
Italija Palermo brodolom jadrnica

Natisni članek

Sreda, 21. 8. 2024, 16.43

1 ura, 59 minut

Reševalci našli pet trupel žrtev brodoloma pri Palermu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,40

Reševalci so danes iz morja pri Palermu izvlekli štiri trupla, potem ko je na območju v ponedeljek potonila jahta z 22 ljudmi na krovu, je potrdil vir, seznanjen z iskalno akcijo. Peto truplo so prav tako našli v razbitinah ladje, a ga še niso prepeljali na obalo. Ena oseba je še vedno pogrešana. Reševalna akcija se bo nadaljevala v četrtek.

Identitete oseb, katerih trupla so danes potegnili iz potopljene ladje, uradno še niso znane. Sprva so reševalci našli dve trupli, kmalu zatem pa še dve.

Pozneje so v razbitinah ladje našli še peto truplo, vendar ga še niso potegnili iz vode in prepeljali na obalo. S tem je število smrtnih žrtev brodoloma naraslo na šest. Iskalna akcija, vključno z iskanjem šeste pogrešane osebe, se bo nadaljevala v petek, je po poročanju britanskega BBC potrdila italijanska obalna straža.

Stephen Chamberlain, Mike Lynch
Novice Drama v 48 urah: "britanski Bill Gates" je pogrešan, njegov partner pa mrtev

Med prvotno šesterico pogrešanih so bili sicer 59-letni britanski tehnološki mogotec Mike Lynch, njegova 18-letna hčerka Hannah, vodja banke Morgan Stanley International Jonathan Bloomer in njegova soproga Judy ter odvetnik britanske odvetniške pisarne Clifford Chance Chris Morvillo in njegova žena Neda.

Vreča s truplom enega od ponesrečencev.  | Foto: Reuters Vreča s truplom enega od ponesrečencev. Foto: Reuters Šestinpetdesetmetrska luksuzna jahta Bayesian je potonila v ponedeljek zgodaj zjutraj, potem ko je območje ob obali Porticella pri Palermu zajela vodna tromba. Na krovu plovila je bilo v času nesreče 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke.

Obalna straža je rešila 15 ljudi, eno truplo so našli že v ponedeljek, omenjena šesterica pa je bila pogrešana.

Opazovalci reševalne akcije na Siciliji.  | Foto: Reuters Opazovalci reševalne akcije na Siciliji. Foto: Reuters Potniki naj bi na jahti praznovali nedavno sodno zmago Lyncha v ZDA. Tehnološki mogotec je namreč leta 2011 svoje mednarodno računalniško podjetje Autonomy prodal ameriškemu podjetju Hewlett-Packard za 11 milijard dolarjev. Zaradi domnevne goljufije v tem poslu je zoper njega več let potekal sodni proces, nakar je bil junija oproščen več obtožb.

Mike Lynch
Novice Pri Palermu potonila jadrnica: ena smrtna žrtev, pogrešan britanski Bill Gates #video

 

potopljena jadrnica
Novice Brodolomce z jahte britanskega tajkuna še iščejo #video