SiolNET. Novice Svet
6,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preživel tri poskuse usmrtitve, četrtič bo zadnji obrok pojedel septembra

6,35

termometer

Richard Glossip je le eden od 25 obsojenih na smrt, ki naj bi jih v Oklahomi usmrtili v prihodnjih 29 mesecih. Je tudi eden redkih, ki je že trikrat preživel poskus usmrtitve. "Septembra bomo poskusili znova, postregli mu bomo še zadnji, četrti obrok," so sporočile oblasti. 

Devetinpetdesetletni obsojenec na smrt Richard Glossip je svoj "zadnji obrok" ​​pojedel že trikrat, že kmalu pa naj bi mu ameriška zvezna država Oklahoma postregla še četrtega, piše Vice.

Londonsko sodišče Old Bailey Novice Prvič v zgodovini: izrek dosmrtnega zapora na televiziji

Glossipa so na smrt obsodili leta 2004 zaradi naročila umora svojega nekdanjega delodajalca Barryja Van Treeseja in ga leta 2015 v Oklahomi kar trikrat poskušali usmrtiti.

Trije neuspešni poskusi 

Prvi poskus je propadel, potem ko je vrhovno sodišče Združenih držav Amerike odložilo izvršitev kazni. Drugi poskus njegove usmrtitve so preložili le tri ure pred izvršitvijo kazni. Tretji poskus pa je bil preklican, ko so državni uradniki Oklahome odkrili, da so prejeli napačno snov. V Oklahomi bodo s sklepnim  dejanjem znova poskusili 22. septembra letos.

Posilstvo Novice Petnajstletnico posiljevali skoraj leto dni, zdaj je znana odločitev sodišča Shakira Trendi Še en udarec za Shakiro: bo morala v zapor? Neymar Sportal Neymar pred sodnika, tožnik zahteva pet let zapora

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin