SiolNET. Novice Svet
5,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pretresljivo! Objavili posnetek nesreče žičnice v Italiji. #video

5,62

termometer

Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek padca žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije, kjer je konec maja umrlo 14 ljudi. Kabina žičnice je na relaciji Stresa-Mottarone pred prihodom na goro Mottarone padla približno 20 metrov globoko in se nato še kotalila po hribu navzdol. V kabini je bilo skupaj 15 ljudi, preživel je le petletni deček.

Na posnetku nadzornih kamer, ki ga je prva objavila italijanska televizija, je dobro vidno, kako se žičnica brez težav vzpenja proti cilju. Na vrhu, kjer bi se morala ustaviti, je nenadoma zdrsnila in začela drseti v dolino. Z žičniškega kabla je padla približno 300 metrov od postaje. 

Po nesreči aretirali tri osebe 

Italijanske oblasti so v povezavi z nesrečo nihalke aretirale tri osebe. Lastnik družbe Ferrovie del Mottarone, ki upravlja žičnico, ter direktor in vodja vzdrževalne službe v tej družbi naj bi manipulirali z zasilno varnostno zavoro, zaradi česar je naprava padla v globino. Trojici med drugim očitajo uboj ter nenamerno povzročitev nesreče in zelo hudih poškodb. 

Napravo, ki naj bi ob pretrganju žičniškega kabla aktivirala zasilno zavoro, da bi ta nato blokirala oziroma stabilizirala kabine, so deaktivirali in 26. aprila letos spet pognali napravo. To so storili zavestno, da bi se izognili morebitnim ponovnim blokadam in zamudam v delovanju nihalke, misleč, da se kabel nikoli ne bo strgal, je pojasnila pristojna tožilka iz mesta Verbania, Olimpia Bossi.

nesreča vzpenjača Novice Nesreča žičnice v Italiji: zdaj že 14 žrtev, umrl še otrok Gondola Novice So naše žičnice varne? Za nesreče pogosto krivo obnašanje! #video Piemont Novice 14 mrtvih v nesreči žičnice: Italijani aretirali tri osebe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin