Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 5. 2021,
14.09

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

7

Natisni članek

nesreča nesreča italija

Nedelja, 23. 5. 2021, 14.09

2 leti, 11 mesecev

Nesreči žičnice v bližini italijanskega jezera Maggiore

Nesreča žičnice v Italiji: zdaj že 14 žrtev, umrl še otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

7

nesreča vzpenjača | Nesreča se je zgodila v italijanski regiji Piemont, v počitniškem mestu Stresa, kmalu po tem, ko so ponovno zagnali žičniške naprave.

Nesreča se je zgodila v italijanski regiji Piemont, v počitniškem mestu Stresa, kmalu po tem, ko so ponovno zagnali žičniške naprave.

V nesreči žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije je umrlo 14 ljudi, med njimi pet Izraelcev. En otrok je huje poškodovan. Kabina žičnice je na relaciji Stresa-Mottarone pred prihodom na goro Mottarone padla približno 20 metrov globoko in se nato še kotalila po hribu navzdol. V kabini je bilo skupaj 15 ljudi.

Med drugim je v nesreči umrl izraelski par, ki je živel v Italiji, in eden od njunih otrok, medtem ko se njun petletni otrok v bolnišnici z več poškodbami bojuje za življenje. Med žrtvami je tudi devetletni otrok iz Italije.

Nesreča se je zgodila v italijanski regiji Piemont, v počitniškem mestu Stresa, kmalu po tem, ko so ponovno zagnali žičniške naprave. Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije jih več mesecev namreč niso uporabljali. Ob padcu žičnice je umrlo 14 ljudi. V bolnišnici je umrl tudi eden izmed obeh otrok, ki sta bila huje poškodovana. Eden od otrok je nesrečo preživel.

Kabel je počil blizu končne postaje

Vzrok nesreče še ni znan, po poročanju medijev pa je kabinska žičnica v globino zgrmela na eni najvišjih točk, okoli 300 metrov pred končno postajo. Sklepajo, da je na žičnici popustil nosilni kabel. Padla je 20 metrov globoko, nato pa se je še kotalila navzdol in se ustavila ob drevesih.

V reševanje so vključili dva helikopterja, po poročanju italijanskih medijev, ki jih povzema avstrijska tiskovna agencija APA, pa so med reševalno akcijo sodelovali tudi gasilci. Kabina je padla na mesto, kjer ni bilo neposrednih dovoznih cest.

Priljubljena turistična kabinska žičnica sicer povezuje mesto s planino Mottarone, katere vrh je na višini skoraj 1.500 metrov.

S prizorišča tragične nesreče so tako odpeljali eno izmed žrtev. | Foto: Reuters S prizorišča tragične nesreče so tako odpeljali eno izmed žrtev. Foto: Reuters

nesreča vzpenjača | Foto:

nesreča vzpenjača | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ne spreglejte