SiolNET. Novice Svet
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsednik Trump in prva dama Melania obiskala ameriške vojake v Iraku

2,33

termometer

Donald Trump Irak Melania
Ameriške televizije poročajo, da je Trump v Iraku dejal, da okrog 5000 vojakov, ki so tam nameščeni za pomoč lokalnim silam v boju proti Islamski državi, ne bo umikal. Foto: Reuters

Ameriški mediji poročajo, da sta predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania obiskala ameriške vojake v zračnem oporišču zahodno od Bagdada v Iraku. To je prvi obisk Trumpa pri ameriških vojakih na tujem, odkar je januarja 2017 postal vrhovni poveljnik oboroženih sil ZDA.

V slogu podobnih obiskov predsednika Georga Busha mlajšega v letih po invaziji na Irak leta 2003, je tudi Trumpov potekal na skrivaj. S seboj so vzeli novinarja tiskovne agencije AP, ki je molčala, dokler niso bili vsi skupaj v oporišču Al Asad. Trumpovi predhodniki so pogosteje obiskovali vojake na vojnih območjih v tujini, običajno pa prve dame niso vzeli s seboj.

Ameriška vojska v Afganistanu Novice Trump po Siriji ameriške sile umika tudi iz Afganistana

Obisk ni bil načrtovan, Trump je nameraval praznike preživeti na Floridi

Obisk ni bil javno načrtovan, saj je nameraval Trump z družino preživeti božično-novoletne praznike na Floridi, vendar je ostal v Washingtonu, potem ko ni hotel podaljšati proračunskega financiranja vladnih agencij. Kongresni demokrati mu namreč niso hoteli odobriti petih milijard dolarjev za zid na meji z Mehiko.

Donald Trump Irak Melania Foto: Reuters

Trump se trenutno ukvarja s kritikami svoje odločitve o umiku 2000 vojakov iz Sirije, s čimer je kurdske zaveznike tam prepustil na milost in nemilost turškemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu. Zaradi tega je odstopil njegov obrambni minister James Mattis. Borzni indeksi pa so imeli najslabši predbožični teden v zgodovini.

Donald Trump Novice Trump zagotavlja, da zavezniki ne bodo več izkoriščali ZDA

Donald Trump Irak Melania Foto: Reuters

Že dlje izpostavljen kritikam, da se ne potrudi dovolj za vojake na tujem

Trump, ki se je služenju v vojni v Vietnamu izognil z zdravniškim potrdilom o deformiranih kosteh v stopalih, je bil sicer že najmanj leto in pol izpostavljen tudi kritikam, da se ne potrudi do vojakov, ki se borijo proti terorizmu na tujem.

Ameriške televizije poročajo, da je Trump v Iraku dejal, da okrog 5000 vojakov, ki so tam nameščeni za pomoč lokalnim silam v boju proti Islamski državi, ne bo umikal.

Donald Trump Irak Melania Foto: Reuters

Trump Novice Trump vztraja pri sredstvih za gradnjo zidu na meji z Mehiko

Donald Trump Irak Melania Foto: Reuters

Donald Trump Novice Trump bo Mattisa zamenjal že s prvim januarjem Donald Trump Posel danes Trump spodbuja Američane h kupovanju delnic Donald Trumo božič Novice Deklica, ki je govorila s Trumpom, še vedno verjame v Božička #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin