SiolNET. Novice Svet
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija v Kataloniji aretirala devet aktivistov za neodvisnost

0,02

termometer

Katalonija
Foto: Reuters

Španska policija je v današnji operaciji v Kataloniji aretirala devet aktivistov za neodvisnost, ki naj bi načrtovali nasilna dejanja. V okviru operacije so policisti v jutranjih urah izvedli tudi več racij, med katerimi so zasegli dokumente, računalnike in material, iz katerega bi se dalo izdelati eksploziv.

Operacija se je osredotočila na mesti Parets del Valles in Sabadell v bližini Barcelone, odredilo pa jo je špansko sodišče v Madridu po več kot leto dni trajajoči preiskavi suma terorizma, na spletni strani piše španski časnik La Vanguardia.

V raciji naj bi po pisanju časnika med drugim zasegli tudi snovi, ki bi bile lahko uporabljene za izdelavo eksploziva, a uradne potrditve glede njihove namembnosti še ni. Priprti aktivisti se bodo v prihodnjih dneh zglasili pred sodnikom v Madridu. Šlo naj bi za člane mreže neodvisnosti naklonjenih katalonskih skupin CDR.

Gibanje za neodvisnost Katalonije, za katero so večinoma značilna mirna zborovanja, v zadnjih letih predstavlja velik izziv za Španijo. Najnovejša anketa katalonske vlade sicer kaže, da 48,3 odstotka vprašanih nasprotuje neodvisnosti, podpira pa jo 44 odstotkov vprašanih.

odbojkaši Novice V Grčiji prijeli migrante, oblečene v odbojkarje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin