SiolNET. Novice Svet
1,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po preplahu v Washingtonu strmoglavilo poslovno letalo, preživelih ni

1,56

termometer

kongres senat ZDA capitol | Strmoglavljeno letalo je bilo registrirano pri podjetju Encore Motors of Melbourne Inc, ki ima sedež na Floridi. | Foto: Reuters
Strmoglavljeno letalo je bilo registrirano pri podjetju Encore Motors of Melbourne Inc, ki ima sedež na Floridi. Foto: Reuters

Zaradi neodzivnega poslovnega letala, ki je v nedeljo popoldne letelo nad prestolnico ZDA, je vojska poslala v zrak vojaško letalo, ki je prebilo zvočni zid in sprožilo preplah v Washingtonu. Poslovno letalo je nato strmoglavilo na podeželju v Virginiji, reševalci pa niso našli preživelih.

Zvezna uprava za letalstvo (FAA) je sporočila, da je letalo cessna citation v nedeljo vzletelo iz Elizabethtowna v Tennesseeju proti letališču MacArthur na Long Islandu v državi New York. Nad newyorškim Long Islandom je letalo nenadoma obrnilo in letelo proti Washingtonu.

Zaradi neodzivnosti za letalom poslali lovca F-16 

Za zdaj ni jasno, zakaj se letalo ni odzivalo in je nato strmoglavilo. Letalo je letelo neposredno nad glavnim mestom ZDA, v najbolj omejenem zračnem prostoru v državi.

Spletne strani za sledenje leta so pokazale, da se je letalo hitro spiralno spuščalo in v nekem trenutku padalo s hitrostjo več kot 10 tisoč metrov na minuto, preden je strmoglavilo na območju St Mary's Wilderness.

Poveljstvo severnoameriške vesoljske obrambe je sporočilo, da je vojaški lovec F-16 prebil zvočni zid, ki so se ga mnogi precej ustrašili.

Vojaško letalo naj ne bi napadlo poslovnega letala, ampak naj bi ga opozarjalo s posebnimi svetlečimi raketami.

"Te se uporabljajo z največjo pozornostjo do varnosti prestreženega letala in ljudi na tleh," je sporočilo Severnoameriško zračno poveljstvo (Norad).

Preživelih ni 

Policija v Virginiji je sporočila, da so bili o morebitni nesreči obveščeni v nedeljo popoldne, reševalci pa so do kraja nesreče prišli peš nekaj ur kasneje.

Direktor podjetja John Rumpel je za New York Times povedal, da so bili na krovu letala njegova hči, dveletna vnukinja, njena varuška in pilot. Rumpla so obiskali v Severni Karolini, nato pa so se vračali domov v East Hampton na Long Islandu.

električno letalo heart aerospace Avtomoto Električno potniško letalo? Ponujajo vozovnice za leto 2028. Letalska družba New Zealand Trendi Pred vstopom na letalo boste morali stopiti še na tehtnico Incident Novice ZDA: Kitajsko letalo izvedlo agresiven manever v mednarodnem zračnem prostoru Ustanovna seja strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora pri predsedniku vlade. Sovražni govor. Nika Kovač, Robert Golob. Novice Golob bo poleg falcona uporabljal zasebno letalo #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin