Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2024,
16.09

Osveženo pred

2 uri, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Thomas Bach MOK Emmanuel Macron olimpijske igre Pariz Nataša Pirc Musar

Natisni članek

Torek, 23. 7. 2024, 16.09

2 uri, 51 minut

Pirc Musarjeva ta teden v Pariz na odprtje olimpijskih iger

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Nataša Pirc Musar | V petek se bosta še pred uradnim odprtjem OI predsednica in njen mož Aleš Musar udeležila sprejema, ki ga gosti Macron. Zvečer bo sledilo slavnostno odprtje iger. Isti dan se bo Pirc Musarjeva dvostransko sestala še s predsednikoma Slovaške in Portugalske. | Foto STA

V petek se bosta še pred uradnim odprtjem OI predsednica in njen mož Aleš Musar udeležila sprejema, ki ga gosti Macron. Zvečer bo sledilo slavnostno odprtje iger. Isti dan se bo Pirc Musarjeva dvostransko sestala še s predsednikoma Slovaške in Portugalske.

Foto: STA

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se bo ta teden udeležila dogodkov v sklopu olimpijskih iger v Parizu, ki se s slavnostnim odprtjem uradno začnejo v petek. Ob robu iger se bo srečala še s slovaškim in portugalskim predsednikom, Petrom Pellegrinijem in Marcelom Rebelom de Souso, so sporočili iz urada predsednice.

Predsednica v četrtek odhaja na štiridnevni obisk v Pariz na povabilo predsednika Francije Emmanuela Macrona, predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasa Bacha in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Prvi dan obiska v četrtek se bo predsednica udeležila mednarodnega vrha o športu in trajnostnem razvoju, ki ga gosti francoski predsednik, ter večernega srečanja voditeljev držav, ki ga gosti predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja.

V petek pa se bosta še pred uradnim odprtjem OI predsednica in njen mož Aleš Musar udeležila sprejema, ki ga gosti Macron. Zvečer bo sledilo slavnostno odprtje iger. Isti dan se bo Pirc Musarjeva dvostransko sestala še s predsednikoma Slovaške in Portugalske.

Predsednica bo odprla Slovensko hišo

Predsednica bo v soboto svoj obisk Pariza nadaljevala v vlogi slavnostne govorke na odprtju Slovenske hiše v parku La Villette. Poleg nagovora predsednice bosta zbrane na otvoritvi pozdravila še predsednik OKS Franjo Bobinac in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Kot ena izmed govork pa bo predsednica republike v nedeljo nastopila na okrogli mizi Opolnomočenje žensk v športu, ki jo v Slovenski hiši organizira OKS.

Predsednica si bo v sklopu udeležbe ogledala tudi nekatera športna tekmovanja, na katerih bodo tekmovali slovenski športniki.

Pariz OI Bercy Arena
Sportal Izraelci odpotovali na OI, Palestinci za prepoved sodelovanja
Tadej Pogačar
Sportal Udarec je bil tudi za selektorja
Benjamin Savšek
Sportal Slovenski športniki že povsem domači v olimpijski vasi
Pariz 2024
Sportal Mok zavrnil novice o odpovedi iger v Parizu
OKS Policija
Sportal Kako bo šest slovenskih policistov priskočilo na pomoč Francozom #video
Franjo Bobinac
Sportal Slovenska olimpijska reprezentanca bo najštevilčnejša doslej
Ne spreglejte