SiolNET. Novice Svet
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pfizerjevo cepivo v ZDA dokončno dovoljeno za starejše od 16 let #video

0,25

termometer

V Združenih državah Amerike so danes cepivu proti bolezni covid-19 proizvajalcev Pfizer in BioNTech izdali dovoljenje za uporabo pri osebah, starejših od 16 let. Omenjeno cepivo je imelo doslej začasno dovoljenje za uporabo, zdaj pa ga je ameriška agencija za hrano in zdravila FDA dokončno potrdila ter to odločitev označila za pomemben mejnik v boju proti pandemiji covida-19.

Za osebe med 12. in 16. letom starosti še vedno ostaja v veljavi začasno dovoljenje za uporabo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Pfizer cepivo Novice ZDA odobrile poživitveni odmerek cepiva

Za pridobitev tega dovoljenja je potrebnih desetkrat več podatkov kot za začasno dovoljenje. FDA je sporočila, še poroča STA, da so dovoljenje za uporabo izdali na podlagi podatkov iz kliničnih preizkusov in ocen, pri čemer je sodelovalo več kot 40 tisoč ljudi.

Začasno dovoljenje za uporabo imata v Združenih državah Amerike še cepivi Moderne in družbe Johnson & Johnson. Moderna je že zaprosila tudi za stalno dovoljenje za uporabo, vendar FDA še ni predložila vseh dokumentov, medtem ko Johnson & Johnson zahteve za izdajo dovoljenja še ni vložil.

Zdravstveni inšpektorat Novice Izdaja potrdil necepljenim osebam tudi pri nas? Prijave obravnava policija. AstraZeneca Novice Zdravilo AstraZenece nudi učinkovito zaščito pred koronavirusom Potrdilo o cepljenju Novice Farmacevt služil s prodajo ponarejenih potrdil Cepljenje v Izraelu Novice Slovenci največji nasprotniki cepljenja v Evropi moda, ulična moda, Ljubljana Novice IJS: Zaradi velike kužnosti delte do pomladi okužen skoraj vsak necepljeni Cepljenje, cepivo, AstraZeneca Novice Eden na tisoč: NIJZ razkril izredno pomembno številko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin