SiolNET. Novice Svet
5,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odvraten oglas za delo: "Mini krila, prsi ven, nič sedenja"

5,19

termometer

Mini krila, trebuh noter, prsi ven, hrbet vzravnan, roka na boku so zahteve, ki jih delodajalec enega od klubov v Dalmaciji, natančneje v Vodicah, pričakuje od deklet, ki bi pri njem opravljale delo. "Brez skupinskih odhodov na stranišče in brez zadrževanja tam. Nič sedenja, dovoljena ni niti uporaba mobilnih telefonov v zasebne namene," je še zapisal v oglasu in dodal: "Poskusite 'prisiliti' stranke, da vam 'častijo' čim več pijač."

Po družbenih omrežjih je zaokrožil oglas, ki naj bi ga objavil lastnik enega od nočnih klubov v Vodicah. Delodajalec je bodočim zaposlenim postavil šokantne zahteve. 

"Delovni čas je vsako noč od 22. ure do 3. ure, sedem dni v tednu, urna postavka je 40 kun, potrebujete študentsko pogodbo − bodisi svojo, bodisi tujo," je zapisal na začetku oglasa. 

Potencialnim zaposlenim zagotavljajo en topel obrok na dan in nastanitev, ki je oddaljena dve minuti hoje od kluba. Kakšna je namestitev in kakšni so pogoji, niso navedli. 

"Poskusite prisiliti stranke ..." 

Takšne pa naj bi bile naloge, ki bi jih dekleta morala opravljati: 

"Dekleta naj se obnašajo, kot da ne delajo tam, ampak da so se same odločile za odhod v ta klub. In poskusite 'prisiliti' stranke, da vam 'častijo' čim več pijač. To je v interesu tako kluba kot vas," so še navedli v oglasu.

Vsak večer od zaposlenih pričakujejo, da naročijo pet pijač, ki jih plačajo stranke. Dekleta naj bi goste animirala, ko bi jim ti ponudili pijačo, pa bi morale naročiti nekaj, česar ni na mizi. "Če dekletom ni do pitja, naj pijačo zlijejo v straniščno školjko in naročijo novo," so še zapisali. 

Takšen naj bi bil kodeks oblačenja 

Poleg tega od deklet zahtevajo, da upoštevajo naslednja pravila oblačenja: mini krila, topi, pete, popoln make-up ... In pravila obnašanja: trebuh noter, prsi ven, hrbet vzravnan, roka na boku ...

V oglas so dodali še nekaj dodatnih opomb: "Brez skupinskih odhodov na stranišče in brez zadrževanja tam. Nič sedenja, dovoljena ni niti uporaba mobilnih telefonov v zasebne namene."

Pod objavo je zapisanih na stotine negativnih komentarjev uporabnikov družbenih omrežij, ki so zgroženi nad oglasom in zahtevami delodajalca. 

Ana Brnabić Novice Hrvaška in Srbija v sporu zaradi prepovedi Vučićevega obiska v Jasenovcu Konzum Novice V Konzumu na Hrvaškem začeli s prikazovanjem cen v kunah in evrih Zastoj Novice Razmere na cestah: na meji se čaka več kot dve uri

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin