SiolNET. Novice Slovenija
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razmere na cestah: na meji se čaka več kot dve uri

1,10

termometer

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško tudi ta konec tedna nastajajo daljši zastoji. Najdlje je za izstop iz države treba čakati na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer več kot dve uri. 

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na cesti Koper–Dragonja pri Šmarjah promet urejen izmenično enosmerno. Na primorski avtocesti je zaradi odprave posledic neurja zaprt počasni pas pred priključkom Brezovica proti Kopru.

Zastoji so na razcepu Kozarje iz smeri zahodne in južne ljubljanske obvoznice do Vrhnike (zamuda do 20 minut), na primorski avtocesti med Logatcem in Brezovico na posameznih odsekih proti Ljubljani (zamuda 20 minut), na podravski avtocesti med počivališčem Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški (en kilometer in pol) in na mariborski vzhodni obvoznici pred Dragučovo proti Pesnici (en kilometer in pol). Zastoji so tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji (en kilometer), kjer zaradi varnosti predor proti Sloveniji občasno zapirajo, ter na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji (dva kilometra), kjer lahko proti Kranjski Gori vozniki uporabijo izvoz Lipce.

Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo več kot dve uri, pri izstopu pa eno do dve uri. Na Dragonji je čakalna doba pri izstopu ena do dve uri. Na Jelšanah, Starodu in Vinici je čakalna doba pri izstopu ena ura, pri vstopu v Slovenijo pa pol ure. Na Sečovljah čakajo vozniki osebnih vozil pri izstopu iz države eno uro, v Metliki in Sočergi pa pol ure.

Hvar Novice Bizarna nesreča na Hvaru: turista zagorela med pitjem alkohola

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin