Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2024,
13.53

Osveženo pred

4 dni, 17 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

ZDA orožje Gaza Izrael Benjamin Netanjahu

Nedelja, 23. 6. 2024, 13.53

4 dni, 17 ur

Netanjahu: Kmalu bomo zgladili spor z ZDA glede dobave orožja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Benjamin Netanjahu | Benjamin Netanjahu je dejal, da je pripravljen trpeti tudi osebne napade, če to pomeni, da bo Izrael dobil strelivo, ki ga potrebuje. | Foto Reuters

Benjamin Netanjahu je dejal, da je pripravljen trpeti tudi osebne napade, če to pomeni, da bo Izrael dobil strelivo, ki ga potrebuje.

Foto: Reuters

Predsednik izraelske vlade Benjamin Netanjahu je danes dejal, da bo Izrael kmalu zgladil spor z ZDA glede dobave orožja. Netanjahu je pred dnevi v videoposnetku na omrežju X dejal, da si ne more predstavljati, da bi lahko vlada ZDA zadržala orožje in strelivo za Izrael. Bela hiša je že pred dnevi izrazila razočaranje nad Netanjahujevimi kritikami.

"Pred približno štirimi meseci smo zaznali velik upad ameriške dobave orožja Izraelu. To si lahko razlagamo na več načinov, ampak splošni položaj se ni spremenil," je na današnjem sestanku dejal Netanjahu.

V ZDA poslali najboljše lobiste

"Na podlagi tega, kar sem slišal v zadnjih dneh, upam in verjamem, da bomo stvar razrešili v bližnji prihodnosti," je dejal Netanjahu in dodal, da je Izrael v ZDA poslal najboljše lobiste, ki so lobirali za hitrejšo dobavo orožja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kritike izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja glede dobav orožja Izraelu so v Beli hiši v četrtek sicer označili za moteče in skrb vzbujajoče.

Vodja ameriške diplomacije Antony Blinken je pojasnil, da ZDA še naprej preverjajo določene dobave bomb za Izrael, ki so jih prekinili zaradi strahu, da bi jih izraelske sile lahko uporabile za napade na gosto naseljena območja v Rafi na jugu Gaze, vendar pa vse druge dobave vojaške pomoči potekajo normalno.

Benjamin Netanjahu
Novice Bela hiša razočarana nad Netanjahujevimi kritikami

Netanjahu se je danes nemudoma odzval na kritike Bele hiše in dejal, da Izrael nujno potrebuje ameriško strelivo v "tej vojni za lasten obstoj", poroča AFP. Dodal je, da je pripravljen trpeti tudi osebne napade, če to pomeni, da bo Izrael dobil strelivo, ki ga potrebuje.

Po poročanju AFP je izraelski obrambni minister Joav Galant danes odpotoval v Washington, kjer naj bi se udeležil ključnih sestankov glede nadaljevanja vojne v Gazi in zaostrenih razmer na meji z Libanonom, kjer Izrael obstreljuje cilje šiitske milice Hezbolah.

Gaza
Novice Izraelska letala z novimi napadi na Gazo, na Zahodnem bregu ubit Izraelec
Antonio Guterres
Novice Guterres: Libanon ne sme postati druga Gaza

 

Ne spreglejte