Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2012,
13.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tasmanija živalski vrt

Ponedeljek, 6. 8. 2012, 13.38

7 let, 12 mesecev

Nepridiprav vdrl v tasmanski živalski vrt in osvobodil živali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Neznani storilec je pretekli konec tedna vdrl v živalski vrt na Tasmaniji in živali iz ujetništva spustil na prostost.

Pretekli konec tedna so upravniki živalskega vrta na Tasmaniji doživeli pravo presenečenje, saj je nepridiprav vdrl v edini živalski vrt, ki ga imajo na otoku, in iz ograd v divjino spustil redke vrste eksotičnih živali. Nekaj ptic, med njimi je tudi znamenita tasmanska papiga, ki spada med ogrožene vrste ptic, pa je tudi ubil. Zaposleni v živalskem vrtu so do zdaj že uspeli ujeti nekaj izpuščenih živali, kljub temu pa na prostosti še vedno ostaja približno tisoč ptic. Če bodo te v naravi poginile, bo trud zaposlenih v živalskem vrtu zaman, saj so z gojenjem redkih vrst živali poskušali preprečiti njihovo izumrtje.

Na prostosti je tudi kuna vrečarica

Solastnik živalskega vrta Richard Warren je na kaznivo dejanje opozoril oblasti, takoj ko je zjutraj ob prihodu na delo opazil, da so vrata v živalski vrt odprta. "Storilci so se sprehodili od kletke od kletke in jih odpirali," je povedal Warren, ki je še dodal, da so storilci odprli približno 30 kletk. "Ko smo odkrili, da so kletke odprte, smo kletke, iz katerih živali še niso zbežale, takoj zaprli. Že dva dni pa se mučimo ujeti druge živali," je povedala solastnica živalskega vrta Rochelle Penney, ki je razkrila, da so storilci na prostost izpustili tudi redko vrsto ogroženih sesalcev, kuno vrečarico, ki so jo poskušali gojiti v ujetništvu.

Čeprav so imeli v živalskem vrtu tudi tasmanskega vraga, pa storilci njegove kletke niso odprli, zato ostajajo v živalskem vrtu. Penneyjeva je še prepričana, da bodo nekatere živali, če jih ne bodo kmalu ujeli, v divjini poginile. "Veliko naših živali je v ujetništvu z razlogom, saj ne morejo preživeti brez naše pomoči," je še povedala.

Neljubi dogodek pa je živalski vrt močno udaril po denarnici, saj je živalski vrt v zasebni lasti, tako pa se tudi preživlja, torej brez vladne podpore. Lastnika živalskega vrta že ocenjujeta, da bodo morali umrle ptice zamenjati, kar bo za živalski vrt velik finančni zalogaj. Niti malo pa se jima ne sanja, kdo bi storil kaj takega. Za zdaj jima ostane le to, da zaupata lokalni policiji, ki že išče storilca.

Ne spreglejte