SiolNET. Novice Svet
1,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nepredstavljivo razdejanje po orkanu Michael #video

1,16

termometer

Orkan Michael, ki je v sredo udaril na obalo severozahodne Floride in po pustošenju za seboj pustil nepredstavljivo razdejanje, je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 11 žrtev v štirih ameriških zveznih državah, so po poročanju tujih agencij sporočile ameriške oblasti.

Na severozahodnem območju Floride so potrdili štiri smrtne žrtve, v Georgii pa je umrla 11-letna deklica. V Severni Karolini je umrl moški, ko je na njegov avto padlo drevo, je na Twitterju potrdil guverner Severne Karoline Roy Cooper. V Virginiji so potrdili pet smrtnih žrtev.

Najhujše razdejanje na Floridi

Orkan s hitrostjo vetrov do 250 kilometrov na uro je najhujše razdejanje povzročil na severozahodni obali Floride, kjer je zravnal z zemljo številne hiše, ruval drevesa in podiral električne daljnovode.

Na tisoče vojakov in reševalcev v tem delu Floride sodeluje pri reševanju ljudi, čiščenju ulic, ki so polne razbitin in dreves. Ponovno poskušajo tudi vzpostaviti oskrbo z električno energijo, brez katere je ostalo 1,3 milijona odjemalcev v šestih zveznih državah.

Bojijo se, da bo žrtev še več

Oblasti so izdale ukaz za evakuacijo 370 tisoč ljudi, vendar ga številni niso upoštevali, zato se bojijo, da bo število žrtev naraslo. Ekipe obalne straže so na Floridi rešile 40 ljudi in priskočile na pomoč 232 osebam.

Orkan Michael je medtem oslabel v tropsko nevihto z vetrovi do 80 kilometrov na uro in se premaknil proti severovzhodu. Prečkal je Georgio in Severno Karolino, meteorologi pa predvidevajo, da bo zalil še Virginijo, nato pa zapustil kopno in se vrnil nad Atlantik.

Orkan Michael Novice Orkan Michael na Floridi pustil za seboj pravo opustošenje orkan Michael Novice Orkan v ZDA: ukaz za evakuacijo izdali za skoraj 400.000 prebivalcev Orkan Michael Novice Zaradi grožnje orkana na Floridi že razglasili izredne razmere

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • hrast / 12.10.2018. ob 15:42 0 0

    In Američane ukrepi za zmanjšanje izpustov še nič ne zanimajo. Cena bo visoka, jutri še ne prestavljivo večja.

    0 0
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin