SiolNET. Novice Svet
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemčija prvič po letu 2015 sprejela manj beguncev, kot jih je vrnila

0,09

termometer

migranti Nemčija | Nemčija je tudi prvič lani v Grčijo vrnila šest beguncev. Med letoma 2011 do 2017 zaradi prenapolnjenih in slabih razmer v grških sprejemnih centrih za begunce tega niso počeli. | Foto: Reuters
Nemčija je tudi prvič lani v Grčijo vrnila šest beguncev. Med letoma 2011 do 2017 zaradi prenapolnjenih in slabih razmer v grških sprejemnih centrih za begunce tega niso počeli. Foto: Reuters

Nemčija je lani prvič od začetka begunske krize leta 2015 v druge evropske države poslala več prosilcev za azil, kot jih je sprejela sama. V skladu z dublinsko uredbo je iz Nemčije v druge evropske države odšlo 9209 prosilcev za azil, hkrati pa jih je Nemčija iz drugih evropskih držav sprejela 7580, je danes objavilo nemško notranje ministrstvo.

V skladu z dublinsko uredbo je za obravnavo prošnje za azil pristojna tista države EU, v katero prosilci za azil vstopijo najprej. Del sistema so tudi Norveška, Irska, Švica in Liechtenstein. Država mora prosilca za azil v drugo državo vrniti v šestih mesecih. Če tega ne stori, postanejo prosilci za azil njena odgovornost.

Kot je razvidno iz odgovora nemškega notranjega ministrstva poslanki Levice Ulle Jelpke, je Nemčija leta 2016 v skladu z dublinsko odredbo v druge evropske države vrnila samo 3968 beguncev, v Nemčijo pa jih je prišlo 12.091. Ob tem so v notranjem ministrstvu v Berlinu opozorili, da zaradi velikega števila beguncev, ki so med letoma 2015 in 2016 vstopili v Nemčijo, pristojni niso bili zmožni, da bi pravočasno ulovili določen šestmesečni rok.

Jörg Meuthen Novice AfD resno razmišlja o izstopu Nemčije iz EU

Lani v Grčijo prvič vrnili šest tujcev

Nemčija je tudi prvič lani v Grčijo vrnila šest beguncev. Med letoma 2011 do 2017 zaradi prenapolnjenih in slabih razmer v grških sprejemnih centrih za begunce tega niso počeli.

Večino prosilcev za azil so iz Nemčije poslali v Italijo, ki je v skladu z dublinsko uredbo dobila skoraj tretjino vseh prosilcev za azil.

Jelpke je kritizirala večjo "učinkovitost" dublinskega sistema. "Človečnost in pravna država sta se izgubili v neusmiljenem izvajanju dublinskega sistema, ki je nepravičen v svojem bistvu," je še dejala.

Heker, računalnik Novice V Nemčiji hekerji napadli več sto politikov holokavst Novice V Nemčiji za člane AfD prost vstop na projekcijo filma Schindlerjev seznam Nemčija policija Novice V Nemčiji se je povečalo število ranjenih v napadih z avtomobilom nemška policija Novice V Nemčiji aretirali domnevne načrtovalce terorističnega napada

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin