Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2023,
22.34

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Natisni članek

potres Turčija

Četrtek, 9. 2. 2023, 22.34

1 leto, 2 meseca

Namesto poročnih je moral podpisati dokumente za prevzem njenega trupla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Pod ruševinami številnih zgradb, ki jih je v ponedeljek uničil potres, ostaja ujetih še več deset tisoč, morda celo več kot sto tisoč ljudi. Iz številnih manjših krajev na najbolj prizadetem območju sploh še ni nobenih informacij, možnosti, da izpod ruševin še rešijo preživele, pa je vedno manj. Komaj 24-letnemu Yunusu Emreju Kayi se je podrl svet, saj mu je v potresu umrla zaročenka Gulcin. Na posnetku je mogoče videti, kako v športni dvorani, polni trupel, objema mrtvo zaročenko. 

Vse se je začelo v ponedeljek, ko ga je zbudil hrup. "Mamo sem potegnil s seboj iz njene sobe. Oče je bil v službi. Nato sem mamo odpeljal iz hiše. Veste, včasih človek čuti, da se bliža nekaj slabega. Ko sem odpeljal mamo ven, sem tekel iskat svojo zaročenko. Dva ali tri kilometre sem pretekel v 10 minutah. Sploh nisem vedel, da lahko tako hitro tečem," je povedal.

Še prejšnji teden sta se pogovarjala o svoji aprilski poroki, v ponedeljek zvečer pa se je še zadnjič poslovil od ljubezni svojega življenja. "Videl sem jo, ko sem prvič služil vojaški rok. Štiri leta mlajša je od mene. Kako naj jo opišem? Imela je 16 let, skoraj 17. Bila je ljubezen na prvi pogled. Zelo sva se ljubila. Toliko ljubezni nisem videl nikjer drugje," pove 24-letnik. 

Poročiti bi se morala aprila 

Poročiti bi se morala 28. aprila. "Govorila je: 'Emre, imam občutek, da se tudi tokrat ne bova mogla poročiti. Bila je žalostna, ker je sploh pomislila na to. Zdi se, da je čutila, kaj se bo zgodilo. Kar naprej sem ji govoril, karkoli se že zgodi, nič mi ne more preprečiti, da bi bil s tabo. Toda nikoli si nisva predstavljala, da bo tako."

Namesto da bi čez nekaj mesecev podpisoval poročne papirje, je moral Emre podpisati dokumente za prevzem njenega trupla za pogreb. "Nameraval sem jo obleči v poročno obleko, a zdaj jo bom pokril s pogrebnim prtom. Živ sem, a hkrati mrtev. Ničesar več ne čutim. Otopel sem," je še dejal.

Turčija, potres
Novice Slovenija Turčiji in Siriji pol milijona evrov nujne humanitarne pomoči
Fredrik Gulbrandsen
Sportal Norveški nogometaš o potresu: Prepričan sem bil, da bom umrl
Turčija
Novice Slovenska skupina reševalnih psov z vodniki: Še veliko huje je, kot smo mislili
Marjan Šarec, Pomoč Turčiji
Novice Šarec: Prvi konvoj z materialno pomočjo bo prispel prej kot v tednu dni #foto
Ne spreglejte