Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 12. 2023,
21.04

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

Natisni članek

ladja križarka zakonca križarjenje

Ponedeljek, 25. 12. 2023, 21.04

4 mesece

Načrt, ki si ga želi uresničiti marsikdo: zakonca prodala vse, živela bosta na križarki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92
križarka, ladja | Na križarki nameravata zakonca preživeti vsaj petnajst let. (Fotografija je simbolična). | Foto Shutterstock

Na križarki nameravata zakonca preživeti vsaj petnajst let. (Fotografija je simbolična).

Foto: Shutterstock

Zakonca John in Melody Hennessee sta pred leti prodala skoraj vse, kar sta imela, poleg svojega doma tudi podjetje. Zdaj načrtujeta, da bosta do konca življenja na križarki plula okoli sveta.

Ameriška zakonca s Floride, John in Melody Hennessee, nameravata do konca svojega življenja križariti po svetu, potem ko sta pred tremi leti prodala skoraj vse svoje imetje, vključno z domom in podjetjem, poroča SkyNews. Kupila sta tudi avtodom za potovanje, a se je danes 76-letni John naveličal vožnje.

Na družbenem omrežju sta našla oglas za 274-dnevno križarjenje s križarko Royal Caribbean in tako se je začela njuna pomorska pustolovščina.

Trenutno raziskujeta Dominikansko republiko

Par trenutno križari po Dominikanski republiki, pred tem pa sta obiskala že Avstralijo, Novo Zelandijo in južni Pacifik. Čeprav je njun novi način življenja razburljivejši kot življenje na kopnem, trdita, da je tudi cenejši, saj ne plačujeta več hipoteke, stroškov za stanovanje, zavarovanja vozila in zavarovanj lastnine ter drugih stvari, ki sta jih potrebovala na kopnem. "Seznam se lahko nadaljuje. Prepričana sva, da je križarjenje cenejše," pravita John in 64-letna Melody.

"Zdaj plačujeva telefonski račun, račun za ladjo in nekaj računov za kreditne kartice, ko gremo na kopno, a to je to," je za SkyNews povedal John.

Kmalu se bosta preselila na ladjo Villa Vie

Čeprav se zdaj selita z ladje na ladjo, se bosta zakonca kmalu za stalno naselila na ladjo Villa Vie, ki bo svet obkrožila vsaka tri leta in na kateri bo 30 odstotkov potnikov stalnih prebivalcev ladje. A življenje na krovu Villa Vie ne bo poceni. Notranja kabina se začne pri vrtoglavih 99 tisoč dolarjih (90 tisoč evrov), vila s pogledom na ocean pa stane 249 tisoč dolarjev (226 tisoč evrov), poleg tega je potrebno plačati še osem tisoč dolarjev (nekaj več kot sedem tisoč evrov) mesečne pristojbine.

Videla sta že digitalne upodobitve svojega novega doma, kjer naj bi imela sobo z majhno kuhinjo in zložljivo posteljo v dnevni sobi za goste. Na križarki nameravata po besedah Melody ostati najmanj petnajst let. Poleg tega se jima bo tam pridružila razširjena družina, Johnov sin ima 54 let, Melodyina hčerka pa 43 let. Zakonca vseeno ne skrbi, da bi z družino zaradi križarjenja izgubila stik ali da bi jima postalo življenje na morju dolgočasno.

MSC Nicola Mastro tovorna ladja Trst
Avtomoto Velikanka pred Trstom: zanimive podrobnosti osupljive ladje #foto
Maersk, Maersk Line, kontejnerska ladja, tovorna ladja
Novice Ključna ladjarja sprejela drastično odločitev
Ne spreglejte