SiolNET. Novice Svet
4,50

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Junckerja ob slovesu od novinarjev preplavila čustva #video

4,50

termometer

Tokratni vrh EU v Bruslju je bil predvidoma zadnji za predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja in predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. Njuno slovo od bruseljskih novinarjev je bilo zelo čustveno. Juncker se je ob izjavi, da bo do konca življenja ponosen, da je lahko služil Evropi, skoraj razjokal.

Jean-Claude Juncker, ki je bil pred prevzemom položaja predsednika komisije kot luksemburški premier demokratično izvoljen voditelj z najdaljšim stažem, je poudarjil, da je to njegov 148. vrh in da bo verjetno ostal edini, ki se lahko pohvali s takšno številko.

"Do konca življenja bom ponosen, da sem lahko služil Evropi," je dejal Juncker s tresočim glasom na robu joka in požel bučen aplavz. O svoji politični zapuščini ni hotel govoriti, češ, da bi trajalo predolgo, če bi našteval vse svoje uspehe, če bi dodal še vse neuspehe, pa bi trajalo do jutra.

Donaldu Tusku, ki je bil te dni v Bruslju prav tako zelo čustven, neuradno pa ga omenjajo kot morebitnega naslednika vodje evropske desnosredinske stranke EPP Josepha Daula, se je zahvalil kot "prijatelju in sostorilcu". Junckerja naj bi prvega decembra na predsedniškem položaju v komisiji nasledila Nemka Ursula von der Leyen, Tuska pa belgijski premier Charles Michel.

Jean-Claude Juncker Novice Juncker o blokadi pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo: Huda zgodovinska napaka Boris Johnson Novice Johnson: Danes zgodovinska priložnost za korak naprej Jean Claud Juncker Novice Dogovor o brexitu je dosežen

Komentarji

12

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Mt / 18.10.2019. ob 19:13 +12 - 3

  Državljani Evrope sporočamo Junckerju, da je bil njegov mandat nekaj najslabše možnega za EU. Juncker je EU brez vizije. Škoda. Zapravljena priložnost in prihodnost. Res škoda.

  +12 - 3
 • JOZEJOZE / 18.10.2019. ob 19:38 +7 - 2

  Juncker prihaja iz luksemburga,to je članica unije ,ki ni država,ampak davčna oaza,njeno gospodarstvo so banke in podjetja za izogibanje davkom.Juncker je pa nizkoten birokrat,ki bi rad s pravili in pravilniki dušil ljudi.Skratka,ljudje so zato,da se imajo birokrati lepo,kot kakšni novodobni fevdalci.Ljudje v ne-tržnem delu gospodarstva bi morali imeti nižje plače od tistih,ki jih plačujemo.

  +7 - 2
 • stanly / 18.10.2019. ob 20:21 +6 - 1

  daj Junker ne bodi mevža, rukni nekaj močnega, kot ponavadi, pa bo spet mimo...

  +6 - 1
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin