SiolNET. Novice Svet
8,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Hrvaškem prikrili rojstvo prvega otroka v letu 2020

8,67

termometer

Matija Posavec | Medžimurski župan Matija Posavec (na fotografiji levo) je za HTV dejal, da mu je žal, da se tako lep dogodek, kot je rojstvo otroka, politizira in izkorišča za nabiranje političnih točk. | Foto: Facebook / Matija Posavec
Medžimurski župan Matija Posavec (na fotografiji levo) je za HTV dejal, da mu je žal, da se tako lep dogodek, kot je rojstvo otroka, politizira in izkorišča za nabiranje političnih točk. Foto: Facebook / Matija Posavec

Porodnišnica v Čakovcu je skupaj z oblastmi Medžimurske županije prikrila, da je pri njih letos prvi na svet prijokal Rom, in za prvo v letu 2020 razglasila kasneje rojeno deklico. Na to je opozoril poslanec romske manjšine Veljko Kajtazi, ki sumi, da gre za diskriminacijo. Direktor porodnišnice je dejal, da je šlo za napako, in se opravičil.

Župan Medžimurske županije Matija Posavec je 1. januarja na Facebooku objavil zgornjo fotografijo iz porodnišnice v Čakovcu, na kateri pozira z deklico, ki naj bi se v županiji rodila prva v letošnjem letu, in njenimi starši.

Poslanec Kajtazi je dva dni zatem opozoril na napako bolnišnice, češ da se je prvi rodil romski otrok. V zapisu na Facebooku je vprašal, zakaj so ta podatek prikrili. Vprašal se je tudi, ali gre v tem primeru za diskriminacijo in kršitev človekovih pravic. Od odgovornih je zahteval javno opravičilo.

dojenček Novice Preberite, kje se je rodil prvi novorojenček v letu 2020

Direktor porodnišnice v Čakovcu Tomislav Novinščak je za regionalno televizijo N1 priznal, da je šlo za napako v komunikaciji. "Prevzemam odgovornost za vse, a se ne morem strinjati, da gre v tem primeru za diskriminacijo," je dejal in dodal, da je mati otroka, ki se je rodil prvi, oprostila napako.

vlak Novice Šest pomembnih dogodkov, ki bodo zaznamovali leto 2020 #video Denar Novice Ste vedeli? Od 1. januarja veljajo te pomembne novosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin