SiolNET. Novice Slovenija
4,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preberite, kje se je rodil prvi novorojenček v letu 2020

4,57

termometer

dojenček | Slika je simbolična. | Foto: Pixabay
Slika je simbolična. Foto: Pixabay

Prvi v letu 2020 se je dve minuti čez polnoč rodil deček v ljubljanski porodnišnici. Natanael je težak 4,140 kilograma in velik 55 centimetrov, so za STA povedali v ljubljanski porodnišnici. Prva deklica letos pa se je rodila ob 2. uri na Jesenicah. Sofia je težka 2,220 kilograma in velika 46 centimetrov.

V Ljubljani se je danes do 6. ure sicer rodilo šest otrok. Vsi so dečki.

Tudi zadnji novorojenček, ki se je v Ljubljani rodil v letu 2019, je bil deček. Žan je prišel na svet v torek ob 20.45 in je težak 3,300 kilograma ter velik 52 centimetrov.

Novice Božički na motorjih razveselili otroke v bolnišnici #video

Štiri minute čez polnoč se je v mariborski porodnišnici rodil deček

Na Jesenicah, kjer se je rodila prva deklica letos, je bila deklica tudi zadnja, ki se je rodila v starem letu. Pričakali so jo v torek ob 20.47.

Štiri minute čez polnoč pa se je danes v mariborski porodnišnici rodil deček, težak 3,390 kilograma in velik 52 centimetrov. Ob 6.05 so dočakali še enega dečka. Prav tako je bil deček tudi zadnji, ki je tam prijokal na svet lani. Rodil se je v torek ob 22.02.

Novice Pahor tudi letos pekel piškote z otroki #video

Tudi v Postojni se je prvi v novem letu rodil deček

V Celju so danes prav tako že povili dva dečka, prvega ob 2.13, drugega pa ob 5.14. Tudi zadnji, ki se je rodil lani, je bil deček, na svet pa je prišel v torek ob 22.21.

V Postojni se je prvi v novem letu nekaj čez 3. uro zjutraj rodil deček, lani pa je bila zadnja deklica, ki se je v torek prav tako rodila približno ob 3. uri zjutraj.

Trendi Božički s strehe k otrokom v ljubljanski pediatrični kliniki #foto #video

V porodnišnicah v Izoli in Šempetru pri Gorici je bila noč mirna, prva otroka letos sta se rodila šele v jutranjih urah. V Novem mestu, Brežicah, Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Kranju in na Ptuju pa na prvo rojstvo letos še čakajo.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin