SiolNET. Novice Svet
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Musk naj bi za Twitter vendarle odštel 44 milijard dolarjev

0,09

termometer

Elon Musk | Elon Musk je vodstvu Twitterja poslal pismo, v katerem je obljubil, da bo spoštoval prvotno odkupno ceno 54,2 dolarja za delnico. Prevzem bi bil s tem vreden 44 milijard dolarjev. | Foto: Reuters
Elon Musk je vodstvu Twitterja poslal pismo, v katerem je obljubil, da bo spoštoval prvotno odkupno ceno 54,2 dolarja za delnico. Prevzem bi bil s tem vreden 44 milijard dolarjev. Foto: Reuters

Ustanovitelj Tesle in podjetja Space X, milijarder Elon Musk, naj bi vendarle izpeljal načrtovani prevzem družbenega omrežja Twitter po prvotno ponujeni ceni 54,2 dolarja za delnico. Prevzem bi bil s tem vreden 44 milijard dolarjev. Twitter je, potem ko se je Musk najprej poskušal umakniti iz posla, ustanovitelja Tesle tožil.

Po objavi, da bo Elon Musk vendarle izpeljal pred meseci napovedan posel, so se Twitterjeve delnice močno podražile, zato je newyorška borza trgovanje z njimi začasno ustavila. Tečaj delnic Twitterja je pred prekinitvijo trgovanja v torek poskočil za 12,7 odstotka na 47,95 dolarja.

Elon Musk, Tesla Posel danes Nad Muska se zgrinjajo črni oblaki, tožijo ga za 258 milijard dolarjev

Musk je vodstvu Twitterja poslal pismo, v katerem je obljubil, da bo spoštoval prvotno odkupno ceno 54,2 dolarja za delnico.

Najbogatejši človek na svetu je nakup Twitterja napovedal aprila, njegovi odvetniki pa so tehnološko podjetje nato v začetku julija uradno obvestili, da Musk od posla odstopa. Kot razlog so navedli, da ga je podjetje zavajalo glede ključnih vidikov poslovanja, zlasti glede števila računov, ki naj bi bili v resnici vsiljeni (spam) ali robotsko vodeni profili (boti).

Elon Musk Novice Musk v večmilijardno prodajo Teslinih delnic

Twitter ocenjuje, da boti predstavljajo manj kot pet odstotkov uporabnikov. Poleg tega so v tem tehnološkem velikanu izpodbijali Muskovo trditev, da ima pravico odstopiti od posla, če se izkaže, da je število botov napačno, češ da ni zahteval informacij o tem, ko je vložil ponudbo za prevzem.

Podjetje Muska obtožuje, da gre le za izgovor, s katerim se želi izogniti izpolnitvi sklenjene pogodbe.

Elon Musk v Grčiji Trendi Elon Musk tarča posmeha: "Sleci majico, videti si kot kuhan piščanec"

Sodni proces v tožbi Twitterja proti Musku bi se moral začeti čez dva tedna.

Analitik podjetja Wedbush Dan Ives je dejal, da Muskov očitni preobrat kaže na to, da je spoznal, da nima veliko možnosti za zmago na sodišču in da bo ta 44 milijard dolarjev vreden posel "tako ali tako sklenjen".

Errol Musk Trendi Oče Elona Muska: Nisem ponosen nanj Elon Musk Trendi Nova Muskova afera: soustanovitelja Googla na kolenih prosil odpuščanja musk thumb Trendi Elon Musk spet šokiral: dobil je dvojčka z eno od svojih zaposlenih

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin