SiolNET. Novice Svet
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Močan veter v Trstu: izziv je bila že hoja #video

1,12

termometer

Medtem ko pri nas zaradi močnega vetra zapirajo Luko Koper, je v Trstu izziv že hoja ob obali. Tržaški gasilci se s hudo burjo borijo že od začetka meseca. Do 140 kilometrov na uro so danes dosegli sunki orkanskega vetra v Trstu, kjer zato vladajo skoraj izredne razmere.

Video: Planet TV


Podiralo je drevesa, padali so gradbeni odri, že običajna hoja pa je spominjala na izziv v adrenalinskem parku. Sunki vetra so v Trstu dosegali tudi 140 kilometrov na uro. Na udaru so bili predvsem gradbeni odri. Tržaški časnik il Piccolo je danes poročal, da je bil Trst zaradi močne burje ohromljen. Zaprte ceste, podrta drevesa in gasilci, ki so vso noč drveli po mestu.

"Izziv je že premik iz parkirišča v zavetje mestnega jedra. Poševna hoja je ob močni burji že zgodovinska turistična atrakcija," je dejal eden od gasilcev.


Ni še konec: prihaja nova pošiljka #video 


Tudi ko piha 200 kilometrov na uro, se nekateri ne morejo upreti fotoaparatom

Splet je poln posnetkov tržaške burje, ki dosegajo na tisoče klikov.  Pred dvema tednoma je sredi mesta veter prevrnil tovornjak. Tri ljudi so odpeljali na zdravljenje. Leta 1954 je veter podrl žerjav in uničil stavbo, Pred nekaj leti pa se je priobalni del mesta prelevil v ledeno skulpturo.

Tudi v primerih, ko sunki dosežejo hitrost 200 kilometrov na uro, se domačini ne morejo upreti sprehodu s fotoaparatom ali kamero. Težave, ki jih povzroča burja, niso zanemarljive. Gmotne škode namreč ni malo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin