Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
6.40

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

mraz sneg Slovenija vreme

Četrtek, 22. 2. 2018, 6.40

6 let, 2 meseca

Ni še konec: prihaja nova pošiljka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Sneženje, ki je minulo noč zajelo velik del Slovenije in že pojenja, se bo ponovno okrepilo v noči na petek. V petek bo podobno vreme kot danes, največ padavin bo v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Danes dopoldne so največ novega snega med merilnimi postajami namerili na Letališču Cerklje ob Krki, 12 centimetrov na 15 centimetrov podlage.

Video: Planet TV


Podatki Agencije RS za okolje (Arso) kažejo, da je dopoldne deset centimetrov novega snega zapadlo v Črnomlju. Tam je tako zdaj snežna odeja debela pol metra. 

Na Katarini nad Ljubljano so ob 13. uri namerili osem centimetrov novega snega od zjutraj, skupno je tam 40 centimetrov snega. V Ljubljani je po podatkih Arsa dopoldne zapadlo šest centimetrov novega snega, tako da ga je skupno nekaj pod 20 centimetrov.

Ob jasnih in mirnih nočeh tudi do -20 stopinj Celzija

Izračuni meteoroloških modelov zadnjih nekaj dni kažejo na izrazito ohladitev ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna. Tudi po nižinah v notranjosti bo nekaj dni temperatura zraka ostala ves dan pod ničlo, ob morebitnih jasnih in mirnih nočeh pa se lahko ohladi pod -15 ali celo -20 stopinj Celzija.

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Več kot tri metre snega na Voglu

Na Voglu so dopoldne namerili tri centimetre novega snega, skupno ga je več kot tri metre. Še več ga je na Kredarici, kjer je dopoldne zapadlo pet centimetrov novega snega, tako da ga je tam za okoli 440 centimetrov, kažejo podatki Arsa.

Sneženje se bo od juga ponovno okrepilo v drugi polovici noči na petek in bo zajelo vso Slovenijo, glavnina padavin pa bo v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo večinoma deževalo.

Več novega snega bodo namerili na višje ležečih območjih, nad 500 metri nadmorske višine, kjer bo padal bolj suh sneg in se bodo centimetri tudi hitreje nabirali. Na Pohorju lahko zapade skupno do pol metra novega snega, so STA še povedali na Arsu.

Ponoči spet sneženje

Ponoči bo sneženje zajelo vso Slovenijo. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo večinoma deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem do 4 stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na Primorskem bodo v soboto najmočnejši sunki burje presegli hitrost 120 kilometrov na uro. | Foto: Bojan Puhek Na Primorskem bodo v soboto najmočnejši sunki burje presegli hitrost 120 kilometrov na uro. Foto: Bojan Puhek

Padavine bodo do sobotnega jutra večinoma ponehale

V noči na soboto bodo padavine oslabele in večinoma ponehale. V soboto čez dan bo v notranjosti Slovenije oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo sprva občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem se bo čez dan delno zjasnilo.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Oba dneva bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Ne spreglejte