Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2020,
12.31

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,06

14

Natisni članek

Koronavirus COVID-19

Sreda, 25. 3. 2020, 12.31

4 leta, 1 mesec

Mladeniču, ki je lizal trgovinske police, bo zelo žal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,06

14

Ameriške oblasti so izsledile in aretirale moškega, ki je v veleblagovnici v kamero dejal "Kdo se boji koronavirusa?" in nato polizal celo vrsto deodorantov. Gre za 26-letnega Codyja Pfisterja, ki je zdaj obtožen grožnje s terorizmom.

Kot poročajo ameriški mediji, je Cody Pfister s prijatelji zgornji videoposnetek posnel 11. marca v veleblagovnici Walmart v ameriškem mestu Warrenton v zvezni državi Missouri. 

Sportal Bolgarija v šoku: okuženi milijonar ogrozil 350 ljudi

Ker je videoposnetek objavil na družbenih omrežjih, ga policiji ni bilo težko izslediti in aretirati. Okrožni tožilec je zoper 26-letnika podal obtožnico, ki ga bremeni grožnje s terorizmom druge stopnje.

Cody Pfister v trgovini med svojim podvigom (levo) in na policijski postaji (desno). | Foto: Posnetek zaslona / Policijska uprava Warrenton | Foto: Cody Pfister v trgovini med svojim podvigom (levo) in na policijski postaji (desno). | Foto: Posnetek zaslona / Policijska uprava Warrenton

To pomeni, da ga lahko doleti tudi štiriletna zaporna kazen oziroma globa v višini 10.000 ameriških dolarjev. Kdor ima v svoji kartoteki takšno obtožbo, bo tudi zelo težko našel zaposlitev, saj posamezniki, ki grozijo s terorizmom, pri delodajalcih v ZDA načeloma veljajo za najmanj zaželen kader.

Novice Duhovnik v težkih časih poskrbel za salve smeha #video

Mogoče je sicer, da bo Pfisterju za to vseeno, saj je za njim že dolga kariera nespoštovanja zakonov. V preteklosti je bil namreč že obsojen zaradi vloma, kraje orožja, posedovanja prepovedanih drog in vožnje pod vplivom alkohola. 

"Koronavirus je za revne ljudi," je rekla in polizala stranišče:

Kršiteljem v Sloveniji grozi denarna kazen in zapor

Slovenska zakonodaja predvideva, da bi oseba v primeru pozitivnega testa na nalezljivo bolezen in v primeru, da bi se bolezen zaradi neupoštevanja navodil razširila, storila kaznivo dejanje po 177. členu zakona o prenašanju nalezljivih bolezni.

koronavirus
Novice Posamezniku, ki bi namenoma razširjal virus, grozi celo do 15 let zapora

Omenjeni zakon veleva naslednje: kdor se ne ravna po predpisih ali odredbah, s katerimi pristojni organ odredi pregled, izločitev bolnikov ali kakšne druge ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh in s tem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Novice Neodgovorne potegavščine mladih, ko ves svet trepeta pred okužbo #video

V primeru, da zaradi neupoštevanja zgoraj omenjenih predpisov posledično povzroči smrt ene ali več oseb, pa se lahko storilca kaznuje z zaporom.

"Zagrožena je zaporna kazen, v najhujših primerih do osem let. Gre za primere, ko storilec naklepno ali zaradi malomarnosti povzroči širjenje nalezljive bolezni. Predvsem gre za neupoštevanje navodil o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni. Na primer kršitev karantene, organizacija javnih prireditev kljub prepovedi in podobno," je v enem izmed naših člankov pojasnil odvetnik Blaž Kovačič Mlinar, specialist za kazensko pravo. | Foto: Reuters "Zagrožena je zaporna kazen, v najhujših primerih do osem let. Gre za primere, ko storilec naklepno ali zaradi malomarnosti povzroči širjenje nalezljive bolezni. Predvsem gre za neupoštevanje navodil o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni. Na primer kršitev karantene, organizacija javnih prireditev kljub prepovedi in podobno," je v enem izmed naših člankov pojasnil odvetnik Blaž Kovačič Mlinar, specialist za kazensko pravo. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Novice Bosanski politik poskrbel za smeh: ne morejo verjeti, kako je neroden #video

 

Ne spreglejte