SiolNET. Novice Svet
8,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladeniču, ki je lizal trgovinske police, bo zelo žal #video

8,06

termometer

Ameriške oblasti so izsledile in aretirale moškega, ki je v veleblagovnici v kamero dejal "Kdo se boji koronavirusa?" in nato polizal celo vrsto deodorantov. Gre za 26-letnega Codyja Pfisterja, ki je zdaj obtožen grožnje s terorizmom.

Kot poročajo ameriški mediji, je Cody Pfister s prijatelji zgornji videoposnetek posnel 11. marca v veleblagovnici Walmart v ameriškem mestu Warrenton v zvezni državi Missouri. 

Kiril Domušijev Sportal Bolgarija v šoku: okuženi milijonar ogrozil 350 ljudi

Ker je videoposnetek objavil na družbenih omrežjih, ga policiji ni bilo težko izslediti in aretirati. Okrožni tožilec je zoper 26-letnika podal obtožnico, ki ga bremeni grožnje s terorizmom druge stopnje.

Cody Pfister v trgovini med svojim podvigom (levo) in na policijski postaji (desno). | Foto: Posnetek zaslona / Policijska uprava Warrenton Cody Pfister v trgovini med svojim podvigom (levo) in na policijski postaji (desno). | Foto: Posnetek zaslona / Policijska uprava Warrenton

To pomeni, da ga lahko doleti tudi štiriletna zaporna kazen oziroma globa v višini 10.000 ameriških dolarjev. Kdor ima v svoji kartoteki takšno obtožbo, bo tudi zelo težko našel zaposlitev, saj posamezniki, ki grozijo s terorizmom, pri delodajalcih v ZDA načeloma veljajo za najmanj zaželen kader.

Župnik Digisvet Duhovnik v težkih časih poskrbel za salve smeha #video

Mogoče je sicer, da bo Pfisterju za to vseeno, saj je za njim že dolga kariera nespoštovanja zakonov. V preteklosti je bil namreč že obsojen zaradi vloma, kraje orožja, posedovanja prepovedanih drog in vožnje pod vplivom alkohola. 

"Koronavirus je za revne ljudi," je rekla in polizala stranišče:

Kršiteljem v Sloveniji grozi denarna kazen in zapor

Slovenska zakonodaja predvideva, da bi oseba v primeru pozitivnega testa na nalezljivo bolezen in v primeru, da bi se bolezen zaradi neupoštevanja navodil razširila, storila kaznivo dejanje po 177. členu zakona o prenašanju nalezljivih bolezni.

koronavirus Novice Posamezniku, ki bi namenoma razširjal virus, grozi celo do 15 let zapora

Omenjeni zakon veleva naslednje: kdor se ne ravna po predpisih ali odredbah, s katerimi pristojni organ odredi pregled, izločitev bolnikov ali kakšne druge ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh in s tem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Liže izdelke v trgovini Novice Neodgovorne potegavščine mladih, ko ves svet trepeta pred okužbo #video

V primeru, da zaradi neupoštevanja zgoraj omenjenih predpisov posledično povzroči smrt ene ali več oseb, pa se lahko storilca kaznuje z zaporom.

"Zagrožena je zaporna kazen, v najhujših primerih do osem let. Gre za primere, ko storilec naklepno ali zaradi malomarnosti povzroči širjenje nalezljive bolezni. Predvsem gre za neupoštevanje navodil o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni. Na primer kršitev karantene, organizacija javnih prireditev kljub prepovedi in podobno," je v enem izmed naših člankov pojasnil odvetnik Blaž Kovačič Mlinar, specialist za kazensko pravo. "Zagrožena je zaporna kazen, v najhujših primerih do osem let. Gre za primere, ko storilec naklepno ali zaradi malomarnosti povzroči širjenje nalezljive bolezni. Predvsem gre za neupoštevanje navodil o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni. Na primer kršitev karantene, organizacija javnih prireditev kljub prepovedi in podobno," je v enem izmed naših člankov pojasnil odvetnik Blaž Kovačič Mlinar, specialist za kazensko pravo. Foto: Reuters

Preberite tudi:

fadil Novice Bosanski politik poskrbel za smeh: ne morejo verjeti, kako je neroden #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin