Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2018,
16.53

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

Natisni članek

Theresa May brexit Velika Britanija

Sreda, 3. 10. 2018, 16.53

5 let, 6 mesecev

Britanska premierka priplesala na oder in pozvala k enotnosti glede brexita #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

Britanska premierka Theresa May je danes na kongresu konservativcev v Birminghamu pozvala k enotnosti stranke glede strategije za brexit v času, ko se začenja najtežja faza pogajanj z Brusljem. Mayeva, ki je bila tarča posmeha zaradi "robotskega" plesa med nedavnim obiskom v Keniji, je na oder "priplesala" ob zvokih skladbe Dancing Queen.

"Vstopamo v najtežjo fazo pogajanj," je delegatom na kongresu sporočila Mayeva. "Če bomo držali skupaj in ohranili mirne živce, vem, da lahko dosežemo dogovor, ki bo ugoden za Veliko Britanijo," je pozvala.

"Moramo biti stranka za vso državo," je nadaljevala premierka. "Ne stranka za manjšino, niti za večino, temveč za vse, ki so pripravljeni trdo delati in se truditi po svojih najboljših močeh," je dodala.

Očitala voditeljem EU

Voditeljem EU je očitala, da niso bili dovolj spoštljivi do njenih predlogov za brexit. "EU sem obravnavala nič drugače kot spoštljivo - Združeno kraljestvo pričakuje enako," je poudarila.

Boris Johnson
Novice Boris Johnson predstavil svoj načrt za brexit

Mayeva v svojih predlogih predvideva vzpostavitev prostotrgovinskega območja za blago in kmetijske proizvode, tako da bi sektor še naprej deloval v skladu s pravili evropskega enotnega trga in da bi zagotovili odprto mejo med Severno Irsko in Republiko Irsko. Bi pa država izstopila iz enotnega trga na področju storitev, ki predstavlja okoli 80 odstotkov britanskega gospodarstva.

Theresa May | Foto: Reuters Foto: Reuters Mayeva je napadla največjo opozicijsko Laburistično stranko in njenemu vodji Jeremyju Corbynu očitala, da zavrača "skupne vrednote, ki so nekoč premoščale naše politične delitve".

Angela Merkel
Novice Merklova zavrnila načrte britanske vlade za brexit

Mayeva je na oder "priplesala" ob zvokih skladbe Dancing Queen legendarne švedske zasedbe Abba. Premierka, ki je bila tarča posmeha zaradi "robotskega" plesa med nedavnim obiskom v Keniji, je večkrat povedala, da je to ena njenih najljubših pesmi.

Pariz se pripravlja na brexit brez dogovora

Francoska vlada je danes pripravila osnutek zakonodaje, ki bi predstavljala temelj za izhod Velike Britanije iz Evropske unije brez dogovora. Med drugim je vlada parlament zaprosila za pooblastilo, da bi lahko sama regulirala določena pomembna področja, kot na primer carinski nadzor.

brexit
Novice Britanski laburisti za drugi referendum o brexitu
Ne spreglejte