Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 9. 2023,
13.45

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

Natisni članek

kraja pobeg iz zapora kriminal predor sodišče Črna Gora

Sreda, 13. 9. 2023, 13.45

7 mesecev, 2 tedna

Kot v akcijskem filmu! To so odkrili pod sodiščem v Podgorici.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75
Sodišče v Podgorici, tunel |  Po poročanju tujih medijev naj bi v predoru našli tudi nekaj predmetov, s katerih se bo verjetno dalo izločiti material za preiskavo DNK.  | Foto Vlada Črne Gore

Po poročanju tujih medijev naj bi v predoru našli tudi nekaj predmetov, s katerih se bo verjetno dalo izločiti material za preiskavo DNK. 

Foto: Vlada Črne Gore

Na višjem sodišču v Podgorici so nedavno odkrili predor, ki vodi od skladišča sodišča do stanovanja v poslopju nasproti sodišča. Sprva so menili, da so ga nepridipravi izkopali, da bi ukradli v skladišču shranjeno dokazno gradivo ali zaplenjena mamila, a po prvih podatkih niso ukradli ničesar. Domnevajo, da so morda načrtovali pobeg.

Predsednik višjega sodišča Boris Savić je v torek na novinarski konferenci sporočil, da v dosedanji preiskavi skladišča, kjer hranijo sodne spise, dokazno gradivo in več kot devet ton zaplenjenih mamil, niso ugotovili, da bi kaj manjkalo.

Po poročanju podgoriškega portala Libertas naj bi predor našli povsem po naključju, med popisom materiala v skladišču, potem ko se je ena od popisovalk pritožila zaradi prepiha oziroma premočnega delovanja klimatske naprave. | Foto: Vlada Črne Gore Po poročanju podgoriškega portala Libertas naj bi predor našli povsem po naključju, med popisom materiala v skladišču, potem ko se je ena od popisovalk pritožila zaradi prepiha oziroma premočnega delovanja klimatske naprave. Foto: Vlada Črne Gore

Po njegovih navedbah so vhod v kakih 40 metrov dolg predor našli na dobro skritem mestu tik pod zemljo, preiskava pa bo pokazala, kakšno orodje so uporabili za izkop. Po poročanju tujih medijev naj bi v predoru našli tudi nekaj predmetov, s katerih se bo verjetno dalo izločiti material za preiskavo DNK. 

So načrtovali pobeg?

Savić je še ocenil, da tisti, ki so izkopali predor, niso želeli ukrasti dokazov, ampak so morda načrtovali pobeg katerega od obdolžencev, saj je vhod v predor blizu prostora, kjer so obdolženci pridržani pred vstopom v sodno dvorano.

Zanikal je tudi navedbe nekaterih medijev, da so iz skladišča ukradli prenosni računalnik južnokorejskega kriptopodjetnika Doja Kwona, saj računalnik ni shranjen v njem. Kwona so črnogorske oblasti z njegovim poslovnim partnerjem pridržale konec marca, ko sta se s ponarejenimi dokumenti iz Kostarike želela vkrcati na polet za Dubaj.

Kolegica je sodelavki povedala, da skladišče sploh nima klimatske naprave, nato pa sta ugotovili, da piha iz predora. | Foto: Vlada Črne Gore Kolegica je sodelavki povedala, da skladišče sploh nima klimatske naprave, nato pa sta ugotovili, da piha iz predora. Foto: Vlada Črne Gore

Kot v akcijskem filmu

Črnogorski notranji minister Filip Adžić je v torek po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina dejal, da je šlo za dobro načrtovano in organizirano akcijo, ki so jo pripravljali več mesecev in spominja na akcijske filme. Izjavil je še, da gre za napad na sistem in državo.

Zasebno stanovanje, do katerega vodi predor, si je danes v spremstvu policije ogledal tudi črnogorski premier Dritan Abazović.

Predsednik višjega sodišča Boris Savić je ocenil, da tisti, ki so izkopali predor, niso želeli ukrasti dokazov, ampak so morda načrtovali pobeg katerega od obdolžencev. | Foto: Vlada Črne Gore Predsednik višjega sodišča Boris Savić je ocenil, da tisti, ki so izkopali predor, niso želeli ukrasti dokazov, ampak so morda načrtovali pobeg katerega od obdolžencev. Foto: Vlada Črne Gore

Podgoriške Vijesti so poročale, da so predor kopali največ mesec in pol, večinoma avgusta v času dopustov. Stanovanje naj bi najeli in pri tem uporabili ponarejene dokumente, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Po poročanju podgoriškega portala Libertas naj bi predor našli povsem po naključju, med popisom materiala v skladišču, potem ko se je ena od popisovalk pritožila zaradi prepiha oziroma premočnega delovanja klimatske naprave. Kolegica ji je povedala, da skladišče nima klimatske naprave, nato pa sta ugotovili, da piha iz predora.

Damir Črnčec, državni sekretar
Novice Slovenija in Črna gora s skupnim naročilom brezpilotnih letalnikov
Miloš Vučević
Novice Srbski obrambni minister svari sosedi
Črna gora, Boka Kotorska
Novice Ruski državljani največji vlagatelji v Črni gori
Odprto morje, jadrnica, jadranje, ladja
Novice V Črni gori rešili Slovenca, ki ga je odneslo na odprto morje
Kosovo ljudje
Novice Skoraj polovica prebivalcev Zahodnega Balkana premišljuje o izselitvi
Ne spreglejte